Szórakozás

Boldogtalanok a Kisszínházban + FOTÓK

Boldogtalanok a Kisszínházban + FOTÓK

2013. április 26., péntek
Boldogtalanok a Kisszínházban + FOTÓK
DSC_1104

Április 26-án Füst Milán Boldogtalanok című darabjának bemutatójára kerül sor a Kisszínházban.

Füst Milán

(1888-1967) Kossuth-díjas író, költő, drámaíró, a magyar szabadvers megteremtője. Legnagyobb prózai alkotása a Feleségem története, amelyet franciaországi megjelenése után 1965-ben Nobel-díjra is jelöltek. Legismertebb drámája az újsághír alapján született Boldogtalanok.

Szavazzon Borovics Tamásra!

Borovics Tamás, Nyári Oszkár és Vass György jutott a Kaszás Attila-díj harmadik fordulójába; a három színművész közül a közönség választja ki azt, aki a júniusi Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT) átveheti az elismerést. Szavazni a www.kaszasattiladij.hu honlapon lehet, illetve májustól pedig sms-ben és telefonon is leadhatjuk a voksokat. A Kaszás Attila-díjra Magyarországon vagy a határainkon túl magyar nyelven játszó színészeket jelölhetnek a színházak. Ezután megtörténik minden fővárosi, vidéki és határon túli magyar színházban a szavazás, és a 35 vagy 36 delegált neve megjelenik egy listán. A második fordulóban az erre listára bekerült művészek titkos szavazással kiválaszthatnak egyet, aki szerintük a leginkább méltó a díjra. Az első három jelölt kerül be a harmadik fordulóba, ahol egy többhetes médiahadjárat során a közönség szavazással dönt arról, hogy kit tart érdemesnek a díj elnyerésére. (Forrás: www.szinhaz.szeged.hu)

Vilmos élettársa, Róza, házukba fogadja Vilmát, Vilmos szeretőjét, csakhogy megtarthassa a férfit. Vilmos anyja is a fiától szeretne oltalmat kapni, mert lánya, akinél eddig lakott, verte. Apránként kiderül, hogy az asszony miatt siklott ki gyerekei élete, és azért bocsátják el mindenhonnan, mert lop. Mikor fia szembesíti hazugságaival, öngyilkos lesz. Vilmos mindkét szeretője terhes, ő mégis egyre többet van távol otthonról. Közben meghal Róza első gyermeke. A szomszéd hentes akár Rózát, akár Vilmát feleségül venné, a két nő azonban képtelen elszakadni Vilmostól. Róza arra akarja rávenni Vilmát, hogy lője le Vilmost. A lány azonban magával végez. „A Boldogtalanok minden szereplője esendő ember szeretve, nem szeteve, gyűlölve vagy éppen elhanyagolvva. Rendezőként az a dolgom, hogy elfogadjam azt a helyzetet, amelyben élnek, érveket kell felsorakoztatnom mellette és ellene – de főként mellette! Megoldást kell találnom, és le kell igazolnom a tetteiket: hogy miért így cselekeszenek, és miért nem a normál viselkedésminták mentén” – mondta el

Harsányi Zsolt

, a darab rendezője a keddi közönségtalálkozón a Somogyi-könyvtárban, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium 11.D osztályának rendezett rendhagyó irodalomórán. Megtudtuk, néhány dramaturgiailag elhagyható szereplő kimaradt az eredeti szöveghez képest, de ezzel nem sérült, csak „töményebb” lett a Füst-mű, a teljes szöveg ugyanis mintegy négy és fél órás előadást kívánna. A darabban Rózát

Danis Lídia

, Vilmát

Csorba Kata

, özvegy Húbernét

Feket Gizi

alakítja, Húber szerepében pedig a Kaszás Attila-díjra jelölt

Borovics Tamás

lép színpadra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.