Szórakozás

Augusztus 20-án irány a liget!

Augusztus 20-án irány a liget!

2011. augusztus 16., kedd
Augusztus 20-án irány a liget!

Az államalapítás ünnepén a Városkép Kft. idén új helyszínre, a ligetbe várja az érdeklődőket. Délelőtt tíztől egészen késő éjjelig színes programokkal és koncertekkel készülnek, a tűzijáték pedig este kilenctől lesz megcsodálható.

„Természetközeli helyszínre, a ligetbe költöznek a programjaink, ezért is döntöttünk úgy, hogy délelőtt az ősi magyar hagyományainkkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Honfoglaló kézműves tárgyakat lehet készíteni, 11 órától pedig sasíjász bemutató vár mindenkit” – tájékoztatta portálunkat Licsicsányi Ilona. A programot szervező

Szegedi Városkép Kft.

ügyvezetője hozzátette, hogy a korábbi helyszínre, vagyis a rakpartra nem illettek volna ilyen programelemek. A Liget Fesztivál már augusztus 17-én elkezdődik, de a 20-ai programokat a Városkép szervezi. „Tavaly is a grillfesztiválos, sörfesztiválos programmal volt összekötve az államalapítás ünnepe, s mivel a liget árnyasabb, kellemesebb helyszín a rakpartnál, 50-60 ezer ember minden bizonnyal meg fog ott fordulni, amennyiben természetesen az időjárás engedi. Azt sem tudjuk kiszámítani, hogy a kajak-kenu világbajnokságra érkezők vendégek közül mennyien vesznek részt a programokon” – mondta el az ügyvezető. A belvárosban folyó munkálatok is indokolttá tették a helyszínváltást, hiszen így is nehézkes a városi közlekedés, így a rakpart egész hétvégére történő lezárása teljesen megbénította volna Szeged közlekedését. A tűzijátékot az előírt védőtávolságok betartása mellett csak a Partfürdő területéről lehet fellőni, ezért aki a szokott helyről szeretné megtekinteni a parádét, annak a Piramis koncert után lehetősége lesz átsétálni a Belvárosi hídon az ideiglenesen lezárt rakpartra, ahol délután négytől éjfélig nem közlekedhetnek az autósok. A tűzijáték zavartalan lebonyolítása érdekében az alábbi forgalomkorlátozó intézkedések lépnek életbe: lezárják a Huszár Mátyás rakpartot teljes hosszában, augusztus 20-án (szombat) 16.00 órától 00.00 óráig. Augusztus 20-án 20 és 22 óra között a tűzijáték miatt lezárják a Belvárosi hidat is a gépjárműforgalom elől. Az 5-ös trolipótló a Vár utcáig, a 2-es, 60-as, 60Y-os, 70-es és 71-es autóbuszok pedig terelőúton közlekednek.

Részletes programok a ligetben augusztus 20-án:

10.00 Honfoglalás kori kézműves tárgyak készítése 15 óráig 11.00 Sasíjász bemutató 13.00 Dodgem zenekar – gyerekek a színpadon 14.00 Shambala koncert – világzene ősmagyar dallamok alapján 16.00 Sheket koncert – világzene magyar népzenei elemekkel 17.00 MKM Company – a legismertebb musical és rockopera dalok 17.45 Everdance 19.00 Piramis koncert (Závodi János - gitár, Köves „Pinyó” Miklós - dob, Gallai Péter - billentyű, Vörös Gábor - basszusgitár, Nyemcsók János „Csoki” – ének) 21.00 Tűzijáték (megtekinthető a tűzijáték idejére lezárt rakpartról) 21.30 Buligánok utcabál

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.