
Már javában átalakulóban a Móra Ferenc park. Ismét a gin és rum fővárosa lesz Szeged.
Az érdeklődés egyre nagyobb, a kiállítók száma pedig évről évre növekszik, így idén már négy napos lesz a Móra Ferenc Parkban a III. Szegedi Gin és Rum Gasztrofesztivál. A rendezvény szeptember 4. és 7. között, tehát a héten lesz, már épülőfélben vannak a fabódék a helyszínen. Fantasztikus, egyben különleges ételek és italok, valamint sztárséfek és sztárfellépők várják a kilátogatókat, akik akár a saját gin párlatukat is elkészíthetik. Sok újdonsággal készülnek.
Fontos tudnivaló, hogy a fesztivál pohárbelépővel működik, ami azt jelenti, hogy ingyenesen látogatható, de a helyszínen fogyasztani csak a hivatalos pohár megvásárlásával lehet. A fizetés készpénzzel nem lehetséges, Festipay rendszer fog működni.
Húszezer pohárral készültek az idei fesztiválra: négyezer rumos és tizenhatezer gines lesz elérhető. Ezekből a poharakból több mint 100 féle gin és rum is kóstolható akár, köztük nagyon ritka és különleges tételekkel.
Olyan gin is lesz a fesztiválon, amit ugyan lehet majd kóstolni, de árusítani nem fogják. Ennek az alkoholos italnak az alapját az osztriga képezi, aminek a héjából lehet majd kikortyolni a nem mindennapi nedűt.
Színes zenei kínálattal és egyéb programokkal is készülnek, ezek IDE kattintva érhetők el.
Több mint százféle gin és rum várja a kóstolókat, továbbá tíz éttermi kiállító (köztük szegediekkel) kínálatában a legkülönfélébb ételeket kóstolhatjuk. Sztárséfek érkeznek Szegedre, akik látványfőzéseket tartanak. Csütörtökön Bernáth József, pénteken Szikra Gabriella, szombaton Kelemen Roland, vasárnap Pallag Dávid mozdulatai és ételkreálmánya csodálható a gasztroszínpadon.
Szegedi ízek, újragondolva: a bemutatók fókuszában a helyi, prémium alapanyagok állnak. Bemutatják, hogyan születik gourmet fogás a világhírű szegedi paprikából vagy a tiszai szürkeharcsából, és hogyan kaphat új értelmet egy klasszikus helyi specialitás.
Herman Tamás hozta létre az első magyarországi gin iskolát, ami a fesziválon is megtalálható lesz kitelepülve. A Gin Iskolában a résztvevők a gin történetének megismerése mellett a saját párlatukat is elkészíthetik, méghozzá egyedi fűszerkeverékkel.
Helyben lesz a párlókészlet, mind a 110-120 felhasználható fűszerrel együtt. A kész terméket meg is lehet kóstolni.
Az idén a Szepesi Méhészetet hívták meg a fesztiválra, amely támogatja a kitelepülő éttermeket, amik cserébe az ételeikben megjelenítik a mézet. Ezzel próbálják előtérbe helyezni a helyi kisebb-nagyobb vállalkozásokat.
Ahogy a fenti képeken és lenti videón is láthatjuk, már gőzerővel készülnek a csütörtökön kezdődő fesztiválra:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.