Szeged

Vándorkiállítás érkezik a Somogyiba

Vándorkiállítás érkezik a Somogyiba

Nem lesz sokáig látható Szegeden

11 órája
Vándorkiállítás érkezik a Somogyiba

2022 áprilisában – 60. születésnapjára – Varga Zoltán Zsolt szobrászművésznek kiállítása nyílt Gödöllőn, ahova hat író-költő portrét készített. Ezt 2023-ban tizenkettőre egészítette ki. Jelenleg ezzel a tizenkét portréval járja az országot és a határon túli magyar területeket. Makó, Veszprém, Pécs, Szolnok, Szombathely, Zalaegerszeg, Nagyvárad, Tornalja, Várpalota és Szeged az első állomások. 

A kiállítás november 9-ig megtekinthető a Somogyi-könyvtárban. 

Varga Zoltán Zsolt 1962-ben született Szombathelyen. A Magyar Képzőművészeti Egyetem kőrestaurátor szakán diplomázott. Kőrestaurátor vállalkozást irányít, köztéri és alanyi szobrokat készít. Első, és eddig egyetlen önálló tárlata 1999-ben a Gödöllői Galériában volt. A GÖMB (Gödöllői Művészetbarátok) nevű képzőművész csoport alapító tagja, a GÖMB kiállításain rendszeresen részt vesz. 1989-ben a Liget esszé pályázatán II. helyezést ért el, azóta több esszéje, majd 2005-től novellái jelentek meg a Liget folyóiratban.

A rendezvény kapcsolódik a Szeged Design Napok programsorozathoz, amelynek célja, hogy a SZTE-BTK Design-és művészetmenedzsment szakos hallgatóinak kezdeményezésére és szervezésében bemutassa a Dél-Alföldi régió tervezőit, designereit, kreatív szakembereit.
A program az Országos Könyvtári Napok keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.