Szeged

Újabb mérföldkőhöz ért a szegedi BYD beruházás

Újabb mérföldkőhöz ért a szegedi BYD beruházás

Újabb összeget fizet az autógyártó Szegednek

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
11 órája
Újabb mérföldkőhöz ért a szegedi BYD beruházás

Csütörtökön ülésezett a szegedi Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi bizottság. A megbeszélésen a költségvetés módosítására és egyéb más ügyekre is kitértek.

 

A város honlapjára felkerült előterjesztések szerint önkormányzat 2024. évi költségvetésének 2. számú módosítását alapvetően a beérkezett szakbizottsági, szakirodai javaslatok, intézményi módosítási igények, valamint az ipari park kialakítására kapott visszatérítendő állami támogatás visszatérítése tette szükségessé.

Ennek értelmében: a BYD beruházás elérte a második ütemet, így a vállalat újabb összeget kell fizessen Szegednek, amit a kormány kap meg, mivel ők előlegeztek meg bizonyos munkálatokat a városnak.

Az előterjesztés szerint a beruházáshoz szükséges terület előkészítse jó ütemben halad. 

Már elvégeztük a lőszermentesítést, az utolsó szakaszához értek a régészeti munkák és előrehaladott az elektromos hálózat kiváltása, kiépítése. Ennél fogva az Önkormányzat határidőben, még ebben a hónapban birtokba tudja adni a BYD részére a II. ütemben megjelölt ipari területet, mellyel párhuzamosan az autógyár megfizeti városunk részére a terület fejlesztésével kapcsolatos vételárrészt

 – írták.

A módosítást a Botka Lászlót támogató többség mellett megszavazta Ruzsa Roland, a KDNP frakcióvezetője és Fülöp László fideszes képviselő is. A Délmagyarnak azt mondták, hogy nem értenek egyet a költségvetés minden módosításával, de amivel a szegediek jól járnak és a helyeik érdekeit szolgálja, azt megszavazzák, és ez a módosítás ilyen.

A költségvetés mellett döntöttek arról is, hogy az elhagyott kerékpárok mellett ezentúl a nem használt rollerek is elszállítják a közterületekről. Erről lapunk is beszámolt:

 

Nyitókép: Petrács Alex/Axefly Vision

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.