Szeged

Figyelem: a rollereket és a bicikliket is elszállítják Szegeden

Figyelem: a rollereket  és a bicikliket is elszállítják Szegeden

Megszavazták a rendeletet

Kovács György
19 órája
Figyelem: a rollereket  és a bicikliket is elszállítják Szegeden

A mai napon összeült a szegedi Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi bizottságága, a költségvetés megszavazásán túl döntöttek a rollerek elszállításáról is.

 

A magára hagyott autókat eddig is önkormányzati hatáskörben szállították el, mostantól azonban a rendeletet kiterjesztik az elhagyott biciklikre, valamint rollerekre is. 

A Délmagyar beszámolója szerint a közlekedésre alkalmatlan kerékpárokat és rollerek hulladékként fogják kezelni. Természetesen az elszállítás előtt – ahogy az autóknál – itt is tájékoztatni fogják az esetleges tulajdonosokat.

 

A BYD miatt változott a költségvetés

A BYD autógyár építése elérte a második ütemet, ami azt jelenti, hogy a kínai cég újabb összeget fizet a városnak, ezért pedig módosítani kellett a költségvetést. A módosítást a Botka Lászlót támogató többség mellett megszavazta Ruzsa Roland, a KDNP frakcióvezetője és Fülöp László fideszes képviselő is. A Délmagyarnak azt mondták, hogy nem értenek egyet a költségvetés minden módosításával, de amivel a szegediek jól járnak és a helyeik érdekeit szolgálja, az megszavazzák, és ez a módosítás ilyen.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.