Szeged

Óriási az érdeklődés: meghosszabbítják a szegedi Munkácsy-kiállítást

Óriási az érdeklődés: meghosszabbítják a szegedi Munkácsy-kiállítást

Töretlen a siker: már a harmincezredik látogatót fogadták

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
10 órája
Óriási az érdeklődés: meghosszabbítják a szegedi Munkácsy-kiállítást

Ahogy arról lapunk is beszámolt, hatalmas sikernek örvend a Munkácsy kiállítás a a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. Már a harmincezredik látogatót fogadták.

Mivel ilyen komoly az érdeklődés, ennek fényében meghosszabbítják a kiállítást, amely még  június 22-én, a Múzeumok Éjszakáján tárta ki kapuit a nagyközönség előtt. A Móra Ferenc Múzeum tárlatát egészen 2025. február 2-ig láthatják az érdeklődők. 

A hosszabbítást október 15-én, kedden jelentették be, amikor a kiállítás harmincezredik látogatóját köszönthették. Az intézmény beszámolt róla, hogy a szerencsés látogató, illetve látogatók Kovács Györgyné Marika és férje lettek, akik Hajdúszoboszlóról érkeztek a Móra-múzeumba. Most először jártak Szegeden, ezen a kiránduláson 50. házassági évfordulójukat ünnepelték. A köszöntés kapcsán egy Munkácsy-ajándékcsomagot vehettek át.

A tárlat célja, hogy bemutassa a festőzseni különböző művészi korszakait lenyűgöző alkotásain keresztül, valamint bepillantást engedjen Munkácsy életének mindennapjaiba is. Mindemellett egy interaktív foglalkoztató termet is kialakítottak, ahol többek között különböző vizuális illúziókkal és az önarckép-készítés fogásaival is meg lehet ismerkedni.

 

Nyitókép: Móra Ferenc Múzeum

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.