Szeged

Botka László olyat tett, amit 2010 óta talán soha

Botka László olyat tett, amit 2010 óta talán soha

Meglepő mondat hallottunk a hatodik polgármesteri székfoglalójában.

Kibédi Péter
9 órája
Botka László olyat tett, amit 2010 óta talán soha

Az elmúlt évek adok-kapok hangulata után sokan talán meglepődtek, hogy milyen egyetértésben és összhangban dolgozott együtt az újjá alakult szegedi közgyűlés. Minden határozatot egyhangúlag fogadtak el, így nem nehéz egyetérteni Botka Lászlóval, aki így zárta az ülést: 

Szegedhez méltó volt a közgyűlés hangulata.

A polgármester a szokásával ellentétben nem szapulta a kormányt, talán két félmondatnyi kiszólása volt ami a polgármesteri és képviselői tiszteletdíjak emelésének elmaradására, és az uniós pénzek érkezésre vonatkozott. Cserében viszont elismerően, már-már dicsérően szólt a kormányról.

 

Azt megszokhattuk, hogy a város baloldali képviselői a várost érintő, a szegedi polgároknak kellemetlen ügyekben és a többség által megszavazott döntések előtt és után folyamatosan a kormányra mutogatnak. Sőt, az is egy bevett mantra a helyi baloldalnál, hogy a kormány nem ad Szegednek semmit, sőt elvesz onnan. Tucatjával van ellenpélda arra, hogy mit adott a kormány Szegednek, a baloldali kommunikáció azonban nem változott hosszú ideje. Éppen ezért kapták fel sokan a fejüket a szegedi városháza dísztermében, amikor Botka László hatodik polgármesteri székfoglalójában ezt mondta:

A magyar kormány mindent megtett azért, hogy a másik európai országokkal tárgyaló BYD Magyarországot válassza és ezért másik öt magyar várost is ajánlott, majd tavaly áprilisban közölte a BYD, ha Magyarországot választja, akkor csak Szeged jöhet számításba.

- mondta a polgármester, majd a város előnyeit sorolta-nem ok nélkül. Később Botka László azt is bejelentette, hogy aláírta az adásvételi szerződését, és minden akadály elhárult az építkezés elől. A pénzt a telekvásárláshoz a kormány előlegezte meg Szegednek, ami egy újabb „jó pont”, elismerés lehetne, de természetesen ne legyünk telhetetlenek.

Ha Botka László azt mondta, hogy a közgyűlés alakuló ülésének hangulata méltó volt Szegedhez, akkor talán megengedi nekünk:

A beszédéből fent idézett mondat méltó volt egy nagyváros polgármesteréhez. 

Reméljük minden marad így, legalább öt évig!

Ebben a videóban 4 percben foglaltuk össze a közgyűlésen történteket, a fent említett mondat is elhangzik benne:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.