Szeged

Megkezdte munkáját az újjáalakult szegedi közgyűlés

Megkezdte munkáját az újjáalakult szegedi közgyűlés

Botka László a kormányt dicsérte a polgármesteri helyfoglalójában

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
21 órája
Megkezdte munkáját az újjáalakult szegedi közgyűlés

Péntek reggel 9 órára hívta össze a hatodik polgármesteri ciklusára készülő Botka László a szegedi közgyűlést. 

Fotó: SzegedMa

 

Az ülés elején ismertették a júniusi önkormányzati választás eredményeit, amelyen a rendszerváltás óta rekord részvétel volt. A közgyűlés tagjai letették az esküt, majd őket követte Botka László polgármester eskütétele.

Ezután a polgármester köszöntette az alakuló közgyűlés tagjait, köszöntetet mondott a júniusi választásokon való magas részvételért és a megválasztásáért.

Tisztában vagyok azzal, hogy egy élet sem elég, hogy ezt a bizalmat és támogatást megszolgáljam...a jövőben is Szeged lesz az első

- mondta Botka László.

A polgármester kiemelte, hogy meggyőződése, hogy minden képviselő Szeged érdekét akarja szolgálni, hiszen minden választópolgár egy fejlődő Szegedre szavazott.

 

Hatodik ciklusát kezdi Botka László

A polgármester azt mondta, hogy "Szeged jó irányba halad, ezt az utat kell folytatni." Hozzátette:

A következő önkormányzati ciklus legfontosabb feladata a BYD elektromos autógyár megépítése, ami nem csak szeged de Magyarország egyik legnagyobb beruházása.

Botka László elmondta, hogy a napokban a telek adásvételi szerződés második fázisát is aláírja. Emlékeztetett, hogy a beruházást teljes városi konszenzus övezte, egyhangúlag támogatta ezt a közgyűlés.

Közös az érdekünk, hogy ez egy hoszútávon sikeres beruházás legyen

- hangsúlyozta.

A fejlesztési tervek már megvannak

A polgármester többek között kiemelte, hogy a ciklus terve között szerepel a környezetbarát tömegközlekedés továbbfejlesztése, a Tiszapart felújítása, az önkormányzati épületek renoválása, valamint a közterületek rendbetétele. Elmondta hogy a terveket már elkészítették

Fotó: SzegedMa

 

Kinevezték a bizottsági elnököket

Szécsényi Rózsa képviselőt választották a Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság élére, Dr. Polner Eörs képviselő lett a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság elnöke. Mellettük Dr. Kozma József képviselő dolgozik mint Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottsági elnök, Ménesi Imre képviselő vezeti a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottságot. Szénási Róbert képviselő maradt a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke.

 

Megnevezte az alpolgármestereket és a tanácsnokokat

A sorban az alpolgármesterek és bizottsági tagok jelölése következett.

Nem történt meglepetés: az előző ciklus utolsó harmadára a Gyurcsány Ferenc által a városvezetésbe tolt DK-s Dr. Binszki Józsefet várospolitikai alpolgármesternek, a baloldali esernyőszervezet, az Összefogás frakcióban ülő Dr. Kovács Tamást gazdasági alpolgármesternek, míg a polgármester általa Momentumba küldött Nagy Sándort városfejlesztési alpolgármesternek jelölte Botka László.

A tanácsnoki pozíciókban sem történt változás a jelölést illetően. A polgármester Mihálik Edvint jelölte mint zöldtanácsnok, a DK-s Fodor Antalt pedig mint a szociálpolitikáért felelős tanácsnok, nevezte meg.

Beszédét azzal zárta Botka László, hogy eredményekben gazdag munkát kívánt mindenkinek. Elmondta, hogy mindenki munkájára számít, megkérte a közgyűlést, hogy mindnekinek legyen Szeged az első.

Fotó: SzegedMa

 

Nincs változás az alpolgármesteri posztokon

A közgyűlés 25 érvényes szavazattal, egyhangúlag megválasztotta Dr. Binszki Józsefet, mint várospolitikai alpolgármestert, Dr. Kovács Tamást, mint gazdasági alpolgármestert, Nagy Sándort, mint városfejlesztési alpolgármestert.

Legközelebb október 18-én ül össze a közgyűlés.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.