Szeged

Böjte atya: A jövőnk a gyermekekben rejlik

Böjte atya: A jövőnk a gyermekekben rejlik

Böjte atya szerint a szeretet nem csupán érzelem, hanem cselekedet is.

Márton Andrea
3 órája
Fotó: szegedma
Böjte atya: A jövőnk a gyermekekben rejlik

Böjte Csaba atya, a gyermekek és a családok elkötelezett támogatója, lapunknak adott interjújában mélyreható gondolatokat osztott meg a gyermekekről, a családi kapcsolatok fontosságáról és a szeretet erejéről. 

Szavai arra emlékeztetnek minket, hogy a gyermekek nevelése nem csupán a fizikai szükségleteik kielégítéséről szól, hanem érzelmi és szellemi támogatásukról is. Fotó: szegedma. 

 

Gyermekáldás és a jövő

Böjte atya hangsúlyozta, hogy "a gyermekek jelenléte és kacagása képes gyógyítani a társadalom nehézségeit." Szerinte a gyermekáldás a legfontosabb üzenet, amelyet a magyar nemzetnek közvetíteni kellene. 

Ahol gyermekek vannak, ott mindig könnyebb az élet, és a gyermeki nevetés képes elűzni a sötétséget és a nehézségeket

 – tette hozzá. E szavak mögött az a meggyőződés áll, hogy a gyermekek nemcsak a jövőnk, hanem a jelenünk boldogságának forrásai is.

Böjte atya tapasztalatai szerint a gyermekek nevelése nem csupán a fizikai szükségleteik kielégítéséről szól, hanem arról is, hogy érzelmi és szellemi támaszt nyújtsunk számukra. "A gyermekeknek szükségük van a szeretetre, a figyelemre és a támogatásra, hogy felnőttként is boldog és kiegyensúlyozott emberekké váljanak" – mondta.

 

A szeretet és a türelem szerepe

A gyermeknevelés során a türelem és a szeretet elengedhetetlen. 

A gyermekekkel való kapcsolat kialakítása időt és odafigyelést igényel

 – hangsúlyozta Böjte atya

 A mai világban sokan türelmetlenek, és nem értik meg, hogy "a barátság és a bizalom kialakítása fokozatos folyamat." Az atya arra figyelmeztetett, hogy a gyermekek fejlődése nem mindig lineáris, és a szülőknek türelmesnek kell lenniük, hogy támogathassák gyermekeiket a nehézségek leküzdésében.

Böjte atya szerint a szeretet nem csupán érzelem, hanem cselekedet is. 

A szeretet megnyilvánulása a mindennapi életben, a kedvesség, a figyelmesség és a támogatás formájában jelenik meg

 – mondta. Ezzel arra bátorította a szülőket, hogy ne csak szavakkal, hanem tettekkel is fejezzék ki szeretetüket gyermekeik iránt.

 

Családi kapcsolatok karbantartása

A családokban is fontos a kölcsönös támogatás és a szeretet kifejezése. Böjte atya arra bátorította a házaspárokat, hogy "merjenek egymás iránt kedvesek lenni, dicsérjék meg egymást, és tartsák karban a kapcsolatukat." Ezzel nemcsak a saját életüket szebbé tehetik, hanem a gyermekeik számára is példát mutatnak.

Ha a szülők boldogok és egységesek, az a gyermekek fejlődésére is pozitív hatással van 

– tette hozzá. A családi kapcsolatok erősítése érdekében Böjte atya javasolta, hogy a családok rendszeresen töltsenek időt együtt, és támogassák egymást a mindennapi kihívásokban.

 

 

A gyermekek segítése

Böjte atya tapasztalatai szerint a rászoruló gyermekek segítése nem mindig egyszerű. "Az elején sok kihívással kellett szembenéznem, például a hatóságokkal való együttműködés és a pénzgyűjtés terén." Az utcagyerekek sokszor nem akartak tanulni, de "kitartásom és szeretetem végül megváltoztatta a helyzetüket." Az atya hangsúlyozta, hogy a szeretet és a támogatás ereje képes megváltoztatni a gyermekek életét, és segíthet nekik a nehézségek leküzdésében.

Böjte atya elmondta, hogy a rászoruló gyermekek segítése nemcsak anyagi támogatást igényel, hanem lelki támaszt is. "Fontos, hogy a gyermekek érezzék, hogy nincsenek egyedül, és hogy van valaki, aki hisz bennük" – mondta.

Böjte atya interjúja világosan megmutatja, hogy a gyermekek és a családok támogatása, a szeretet és a türelem kulcsfontosságúak a társadalom fejlődésében. "Az őszinte és szeretetteljes kapcsolatok nemcsak a családokban, hanem a közösségekben is alapvetőek," hiszen ezek képesek megváltoztatni az emberek életét és a világot körülöttük.

Böjte atya üzenetei arra ösztönöznek minket, hogy ne csak beszéljünk a szeretetről, hanem cselekedjünk is érte. A gyermekek és a családok támogatása nemcsak a jövőnk, hanem a jelenünk boldogságának záloga is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.