Szeged

Jótékonysági főzőverseny és vacsora a Tisza partján + képek

Jótékonysági főzőverseny és vacsora a Tisza partján + képek

A rászoruló gyermekek támogatták.

Márton Andrea
1 órája
Jótékonysági főzőverseny és vacsora a Tisza partján + képek

Október 5-én sikeresen megrendezésre került a jótékonysági főzőverseny és vacsora a Tisza árterében, a Szeged, Felső Tisza-parton található Szeleczky Színpad és Betyárok Tanyája helyszínén.

Fotó: Szeged Ma/Márton Andrea. 

 

Az eseményt az Újszegedi Árpád-házi Szent Erzsébet Kolping Család szervezte, célja pedig a rászoruló gyermekek támogatása volt.

A rendezvény díszvendége Böjte Csaba atya volt, aki az otthonokban élő gyermekekkel együtt vett részt az eseményen. A főzőverseny nemcsak a gasztronómiai élvezetekről szólt, hanem arról is, hogy a közösség összefogott egy nemes cél érdekében. A résztvevők lehetőséget kaptak arra, hogy megmutassák főzőtudományukat, miközben jótékony célra gyűjtöttek.

Német Ferenc, a Fidesz és a KDNP önkormányzati képviselője, aki szintén részt vett a rendezvényen, kiemelte Ótott Ferenc és Ótott Judit szerepét, akik már 10 éve szervezik ezt a jótékonysági rendezvényt. 

Milyen csodálatos dolog találkozni Böjte atyával és hallgatni az ő szavait. Az ő üzenetei mindenkinek a lelke mélyére hatolnak, és ebben a nehéz világban olyan dimenziókat képesek megtalálni, amire talán máskor nem is tudnának rátalálni

 – mondta Német Ferenc.

A rendezvény célja, hogy a résztvevők ne csak anyagi támogatást nyújtsanak, hanem lelki támaszt is adjanak a rászorulóknak. 

Hihetetlenül szép látni ezeket a kisgyerekeket, akik hihetetlen nehéz helyzetből érkeznek, és boldogan szerepelnek, énekelnek és táncolnak. A szeretet, amit kapnak, fontosabb számukra, mint a kézzelfogható adományok

 – tette hozzá a képviselő.

A főzőverseny és vacsora lehetőséget adott arra, hogy a közösség tagjai együtt dolgozzanak egy nemes cél érdekében, és hogy a gyermekek számára örömteli élményeket nyújtsanak.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.