Szeged

Az aradi vértanúkra emlékeztek Szegeden + képek

Az aradi vértanúkra emlékeztek Szegeden + képek

A kormánypártok szegedi városi frakciói helyezték el a megemlékezés virágait

Kibédi Péter
2 órája
Az aradi vértanúkra emlékeztek Szegeden + képek

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharcot követően 1849. október 6-án végezték ki megtorlásként a Magyar Honvédség 13 tábornokát Aradon. Ugyanezen a napon hajtották végre az első magyar felelős miniszterelnök, Batthyány Lajos halálos ítéletét is a fővárosban.

A magyar kormány 2001-ben nyilvánította a magyar nemzet gyásznapjává október 6-át.

A szegedi Fidesz és KDNP önkormányzati frakciói a nemzeti gyásznaphoz kapcsolódóan emlékeztek a szabadságharc áldozataira a szegedi Aradi vértanúk terén, a szőregi csata emlékművénél vasárnap délelőtt. Polner Eörs beszédében történelmi áttekintést adott az 1849 őszén véres megtorlásba torkolló eseményekről. 

A magyar kormány Batthyány Lajos vezetésével mindenben megegyezett az osztrákokkal, szerződéseket kötött, elfogadták a magyar alkotmányt, a magyar királyt, majd utána ezt lábbal taposták. Azt látjuk most az európai és uniós politikában, hogy Magyarország minden szerződést és megállapodást betart, a végén mégis az unió részéről a megállapodások betartása kétséges

- vont párhuzamot az akkori és jelenkori események között a Fidesz frakcióvezetője.

A megemlékezés virágait Polner Eörs, Fülöp László, Német Ferenc és Farkas Levente helyezték el a két frakció nevében.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.