Szeged

Tovább súlyosbodik a szegedi parkolási válság

Tovább súlyosbodik a szegedi parkolási válság

Farkas Levente a parkolási zónák újragondolását javasolja

Kovács György
2024. szeptember 5., csütörtök
Tovább súlyosbodik a szegedi parkolási válság

Mint arról beszámoltunk, folyamatban van az egykori Tóth Étterem épületének elbontása a nagyállomásnál. A helyén egy újabb társasházat fognak építeni, amely tovább súlyosbítja az amúgy is problémás parkolási helyzetet.

A Szent Ferenc utcában jelenleg is kevés a parkolóhely. Fotó: Kovács György/SzegedMa

 

Az Indóház tér körül, így a Szent Ferenc utcában jelentős problémát jelent a parkolás, kiváltképp mióta a szegedi városvezetés kibővítette a fizetős parkolási zónát a Szivárvány utcáig. Farkas Levente, önkormányzati képviselő felhívta rá a figyelmet, hogy a fizetőssé tett utcákból kiürültek a járművek és helyette a vasútállomás környékén lett még több parkoló autó.

A fizetőssé tett környező utcákból eltűntek az autók. Fotó: Kovács György/SzegedMa

 

A tervek szerint az egykori Tóth Étterem helyén egy 10 lakásos társasház fog épülni, amelyben további 2 irodahelyiség is helyt kap még . 

Ehhez azonban csupán 4 garázst építenek a belső, térkövezett udvari részen.

Látványtervek az új társasházról. Kép: ÉTDR/Szegeder

 

Farkas Levente szerint az önkormányzatnak át kéne gondolnia a parkolási zónát, és a jelenleg üresen állókat újra ingyenessé kéne tenni, hogy ezzel enyhítsenek az Indóház tér körüli parkolási helyzeten. Kiemelte, a vasútállomás autóval való könnyű megközelítése zöld célokat is szolgálna, hiszen sokkal kevesebb fosszilis üzemanyag kerül felhasználásra, ha valaki a gépjárművét az Indóháznál hagyja és vonattal megy tovább a környező városokba, vagy az ország távolabbi részeibe.

Farkas Levente, önkormányzati képviselő. Az idei önkormányzati választás alsóvárosi és belvárosi egyéni körzetének kormánypárti jelöltje.

 

A lakók is panaszkodnak

Az önkormányzati képviselő elmondta, hosszú ideje zúgolódnak a környéken élők a katasztrofális parkolási helyzet miatt. Az újabb társasház hírére pedig a közösségi oldalakon is többen hangot adtak véleményüknek, mind a parkolási helyzetet illetően, mind arról, hogy miért nem tartják meg a régi homlokzatot, az eredeti városképet.

 

 

 
 
 
 
 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.