Szeged

Lebontották az egykori Tóth Étterem épületét

Lebontották az egykori Tóth Étterem épületét

Az Indóház tér Szeged egyik kapuja, hiszen vonattal érkezők nagy része itt érkezik meg a városba.

Márton Andrea
2024. szeptember 4., szerda
Fotó: Márton Andrea
Lebontották az egykori Tóth Étterem épületét

A hetekben elkezdték bontani az egykori Tóth Étterem épületét a szegedi Nagyállomásnál.

Fotó: Márton Andrea. 

 

Az Indóház téri Nagyállomás Szeged egyik büszkesége is lehet, bár kevesen tekintenek így. Legtöbbször utazáskor fordulunk meg ott, általában rohanunk vagy feszültek vagyunk, így nem vesszük észre csodás környezetünket - pedig lenne mit.

Az elmúlt két évtizedben az Indóház tér és a Szent Ferenc utca mindkét oldala szinte teljesen átépült. Az új épületek által a telekhatár nem változott meg, így az egykori étterem előtti járda is megmaradt. A tér 1854, az első szegedi pályaudvar átadása óta tölt be fontos szerepet a város életében. 1902-ben elkészült az állomás új épülete, 1908 óta pedig villamos köti össze a teret Rókus pályaudvarral. 2011-ben a teret teljes mértékben felújították. 2012 március eleje óta pedig a 2-es villamos köti össze a Rókusi körút és a Csongrádi sugárút sarkán található Európa ligettel.

Egész napjainkig kitartott a régi Tóth Étterem épülete a Szent Ferenc utca 3. szám alatt, melyet most teljesen lebontanak. A tervek szerint az épület hasonló lesz a mellette lévő épületekkel, tehát alapjában sárga, másodlagosan fehér színe lesz. Társasházi funkciót kap tíz lakással és két irodahelyiséggel, a földszinten túl három emelet és egy tetőtéri szintje lesz. 

Az Indóház tér Szeged egyik kapuja, hiszen vonattal érkezők nagy része itt érkezik meg a városba. A tér 1854, az első szegedi pályaudvar átadása óta tölt be fontos szerepet a város életében. 1902-ben elkészült az állomás új épülete, 1908 óta pedig villamos köti össze a teret Rókus pályaudvarral. 2011-ben a teret teljes mértékben felújították. 2012 március eleje óta pedig a 2-es villamos köti össze a Rókusi körút és a Csongrádi sugárút sarkán található Európa ligettel.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.