Szeged

Szakképzett pedagógusok foglalkoznak a wesley-s gyerekekkel

Szakképzett pedagógusok foglalkoznak a wesley-s gyerekekkel

Aki kért, kapott elhelyezést

Kovács György
2024. szeptember 12., csütörtök
Szakképzett pedagógusok foglalkoznak a wesley-s gyerekekkel

Mint arról lapunk is beszámolt, a baloldali riogatással ellentétben már a kezdetektől megvolt a wesley-s gyerekeknek a helyük más oktatási intézményekben. Most a Délmagyar számolt be arról, hogy az egyik szegedi iskolában a többi diáktól elkülönítve, egy kis teremben helyezték el az SNI-s diákokat. Vagyis a gyerekek jó helyen vannak, és szakképzett pedagógusok foglalkoznak velük.

Fotó: Délmagyar

A tankerületi központ iskolái biztosítják az SNI-s tanulók megfelelő, jogszabályokban előírt ellátását a szakértői papírjaik alapján, az iskola szakmai alapdokumentumában szereplő jogosultságuknak megfelelően

– reagált a korábban megjelent ellenkezőt állító sajtóhírekre a Szegedi Tankerületi Központ igazgatója.

 

Együtt maradhattak a korábbi osztályok

Plesovszkiné Ujfaluczki Judit a Népszava megkeresésére azt írta, hogy az egyik iskolában a többi diáktól elkülönítve, egy kis teremben helyezték el az SNI-s, autista diákokat. A tanulókat a szülők kérése alapján helyezték el, az átvett tanulók osztályai együtt maradhattak, nyugodt, csendes, állandó környezetben tanulhatnak megszokott osztálytársaik társaságában.

 

Aki kért, kapott elhelyezést 

A héten, egy sajtóeseményen Salgó László főispán is beszélt arról, hogy azok a gyerekek, akiket el akartak helyezni a szülők, el is tudtak. 

Az óvodások a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Óvodák Igazgatósága Sólyom utcai intézménybe, az általános iskolás és középiskolás tanulók a Szegedi Tankerületi Központ fenntartásában a Weöres Sándor Általános Iskolába, a Zrínyi Ilona Általános Iskolába, a Fekete István Általános Iskolába, illetve az Eötvös József Gimnázium és Általános Iskolába mehettek.  

A gimnazistáknak pedig a Szegedi Szakképzési Centrum középiskolái egyedi elbírálás alapján biztosítják a gimnáziumi tanulmányok folytatását.

Mint arról beszámoltunk, az Iványi Gábor féle szegedi Wesley-iskola tetemes tartozást halmozott fel, ezért a kormányhivatal törölte a nyilvántartásból, mivel hat hónapot meghaladóan nem lehet egy iskolának sem 50 milliónál nagyobb tartozása. Ez ráadásul esetükben nem is 50 volt, hanem 140 millió forint. 

A kormányhivatal felhívta arra is a figyelmet, hogy az iskola fenntartója, a MET saját munkavállalóinak sem fizette meg a járulékokat.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.