Szeged

Csak a kormánypárti képviselők tisztelték meg a dorozsmai diákokat a tanévkezdésen

Csak a kormánypárti képviselők tisztelték meg a dorozsmai diákokat a tanévkezdésen

A DK-s Fodor Antalnak fontosabb volt máshol politizálnia

Kovács György
2024. szeptember 2., hétfő
Csak a kormánypárti képviselők tisztelték meg a dorozsmai diákokat a tanévkezdésen

Mihálffy Béla, Szeged és a Homokhátság kormánypárti országgyűlési képviselője és Ruzsa Roland, Kiskundorozsma kormánypárti önkormányzati képviselője részt vett a kiskundorozsmai tanévnyitó ünnepségen. Ellenben a DK-s önkormányzati képviselőnek, Fodor Antalnak fontosabb volt Szeged más pontján a politikai hangulatkeltés.

Fotó: Ruzsa Roland Facebook-oldala.

Nagy öröm volt találkozni ismét a lelkes diákokkal, pedagógusokkal és szülőkkel. Együtt továbbra is azon leszünk, hogy támogassuk gyermekeink oktatását és fejlődését

- fogalmazott közösségi oldalán Ruzsa Roland. 

 

Fodor Antalnak más volt ma a prioritás

Fotó: Fodor Antal Facebook-oldala.

 

A DK-s képviselő a délelőtti órákban tudatta egy dorozsmai Facebook-csoportban, hogy nem vesz részt a Szegedi Jerney János Általános Iskola tanévnyitó ünnepségén, ő inkább tüntetni ment a kormányhivatal elé.

Mint arról beszámoltunk, az Iványi Gábor féle szegedi Wesley-iskola tetemes tartozást halmozott fel, ezért a kormányhivatal törölte a nyilvántartásból, mivel hat hónapot meghaladóan nem lehet egy iskolának sem 50 milliónál nagyobb tartozása. Ez ráadásul esetükben nem is 50 volt, hanem 140 millió forint. 

A kormányhivatal felhívta arra is a figyelmet, hogy az iskola fenntartója, a MET saját munkavállalóinak sem fizette meg a járulékokat.

Az óvodások a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Óvodák Igazgatósága Sólyom utcai intézménybe, az általános iskolás és középiskolás tanulók a Szegedi Tankerületi Központ fenntartásában a Weöres Sándor Általános Iskolába, a Zrínyi Ilona Általános Iskolába, a Fekete István Általános Iskolába, illetve az Eötvös József Gimnázium és Általános Iskolába mehetnek hétfőtől.  

 

A gimnazistáknak pedig a Szegedi Szakképzési Centrum középiskolái egyedi elbírálás alapján biztosítják a gimnáziumi tanulmányok folytatását. Jelentkezni a Kálvária sugárút 84-86. szám alatt, a centrum székhelyén kell.

 

Mihálffy Béla közösségi oldalán videóban kívánt minden diáknak eredményes és sikeres iskolai évet:

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.