Rotyogtak a bográcsok
Szombaton a Fokán tartották meg a Mocselini Rudolf által szervezett eseményt.
Ahogy arról lapunk is beszámolt, még májusban jelentették be, hogy idén elmarad a több mint 25 éves múlttal rendelkező Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál. Mocselini Rudolf rendezvényszervező azonban úgy döntött, hogy ez nem lenne helyénvaló, így megszervezte a rendezvényt.
Mivel többen bejelentkeztek a főzésre, nem akartuk őket cserben hagyni. Számomra mindig fontos volt a közösségépítés. Maga a szegedi halfesztivál és a szegedi halászlé összeforrt Szegeddel. Nagyon sajnálom a város hozzáállását ebben a témában, mert azt gondolom, inkább arra kellett volna törekednie, hogy támogassa a fesztivált
– mondta el a Délmagyarnak Mocselini Rudolf.
Nyolc csapat nevezett a halléfőzőre.
Szegednek fontos hagyománya, híressége a halászlé, nyilván ezt ápolni kell. Vannak olyan közösségek, akik úgy gondolják, hogy ha nincs központi szervezés, akkor sem szabad elengedni a fesztivált. Szerintem két dolog kell a jó halászléhez. Egyrészt jó alapanyagok, amelyeket a környékről szereztünk be, másrészt pedig az itt lévő emberek szíve-lelke, amit belefőznek az ételbe
– mondta a Délmagyarnak Német Ferenc képviselő, aki szintén fakanalat ragadott.
A teljes cikk itt olvasható el.
Címlapfotó: Karnok Csaba / DM
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.