Szeged

Gyermekek Öröme: Új Játszótér Az Orczy Iskolában

Gyermekek Öröme: Új Játszótér Az Orczy Iskolában

A gyermekek nagy örömére új játszóeszközök kerültek átadásra az Orczy Iskolában, amelyeket lelkesen fogadtak a diákok.

Márton Andrea
2 órája
Fotó: Ruzsa Roland/Facebook
Gyermekek Öröme: Új Játszótér Az Orczy Iskolában

A Szegedi Orczy István Általános Iskola közössége örömmel értesítette a szülőket és a diákokat, hogy a mai napon, 2023. szeptember 27-én, pénteken ünnepélyes keretek között átadásra került az új játszótér az iskola udvarán.

Fotó: Ruzsa Roland/Facebook. 

 

Az ötlet négy évvel ezelőtt született, amikor a szülői közösség felvetette, hogy szükség lenne egy olyan játéksorra, amely a gyerekek szabadidős tevékenységeit segíti. Fodorné Kardos Judit, az iskola igazgatója elmondta, hogy a COVID-19 járvány miatt a projekt késlekedett, de most a szülői támogatásnak köszönhetően elegendő forrást sikerült összegyűjteniük ahhoz, hogy három új játékeszközt vásároljanak: egy hálós mászókát, egy rugós játékot a kisebbeknek, valamint egy fészekhintát.

Az igazgató kiemelte, hogy Ruzsa Roland, Szentmihály és Kiskundorozsma önkormányzati képviselője is jelentős támogatást nyújtott a projekt megvalósításához, hiszen folyamatosan figyelemmel kíséri az iskola sorsát és minden rendezvényen részt vesz.

Ruzsa Roland képviselő beszédében hangsúlyozta, hogy szívügyének tekinti az iskola fejlődését, mivel a fia is ide jár. Kiemelte, hogy az igazgató által említett játszótér ötlete négy évvel ezelőtt született, és most a szülői támogatásnak köszönhetően sikerült három új játékeszközt beszerezni, és ígéretet tett arra, hogy a jövőben is folytatni fogják a játszótér fejlesztését.

Az ő támogatása nélkül ez a játszótér nem jöhetett volna létre. Tervezzük a játszótér további bővítését is, amennyiben lesz rá anyagi forrásunk

 – tette hozzá Fodorné Kardos Judit.

A közösségi összefogás és a helyi képviselő támogatása példaértékű, és remélhetőleg a jövőben még több hasonló kezdeményezés valósulhat meg az iskolában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.