Szeged

Egy fóbiával kapcsolatban hirdetett irodalmi pályázatot a Somogyi-könyvtár

Egy fóbiával kapcsolatban hirdetett irodalmi pályázatot a Somogyi-könyvtár

Fókuszban a triszkaidekafóbia

3 órája
Egy fóbiával kapcsolatban hirdetett irodalmi pályázatot a Somogyi-könyvtár

Előző héten, péntek 13-án irodalmi pályázatot hirdetett a Somogyi-könyvtár az Agave Kiadó és a Tiszatáj folyóirat támogatásával. A kiírt pályázatra Szegeden vagy annak vonzáskörzetében élő alkotók jelentkezését várják.

 

 

Irodalmi pályázatot hirdetett a Somogyi-könyvtár Triszkaidekafóbia (tizenhármas számtól való félelem) címmel Szegeden és vonzáskörzetében élő alkotók számára. A felhívás kihirdetése nem véletlenül esett péntek 13-ára, hiszen a pályázatra olyan, máshol még nem publikált, magyar nyelvű művek beküldését várják, amelyek a balszerencsés naphoz vagy a 13-as számhoz kötődő félelmeket, babonákat dolgozzák fel mai, kortárs nyelvezettel.

A pályamunkákat elbíráló szakmai zsűri tagjait a könyvtár Facebook-oldalán található kiírásban közelebbről is megismerhetik az érdeklődők. Köztük van Kollár Árpád költő, író, műfordító, a tisztatajonline.hu irodalmi és kulturális portál szerkesztője, a PesText Nemzetközi Irodalmi és Kulturális Fesztivál igazgatója, a Nyuca című könyvőrület társszerzője, Moskát Anita író, szerkesztő, aki ugyan eltöri a tükröket, mégis szerencsésnek vallja magát, talán a tárcájában hordott négylevelű lóhere miatt, valamint Szilárdi Réka irodalmár, valláskutató, szociálpszichológus, a Szegedi Tudományegyetem Vallástudományi tanszékének vezetője is, aki – mint olvashatjuk – a science fictiont és a jó kávét egyaránt szereti.

A péntek 13-ára időzített pályázat kiírásnak ugyanakkor nemcsak a témája, de a kimenetele is szokatlan és újszerű, hiszen az első tizenhárom helyezett az értékes könyvjutalmak mellett felolvasási lehetőségben részesül a Somogyi-könyvtár tizenhárom fiókkönyvtárában, december 13-án, ami hogy hogy nem, szintén pénteki napra esik.

A pályamunkák beküldési határideje október 31.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.