Szeged

Tovább árulja a "családi ékszert" az önkormányzat

Tovább árulja a "családi ékszert" az önkormányzat

Szeged legértékesebb részein ad el ingatlanokat a városvezetés

Kovács György
3 órája
Tovább árulja a "családi ékszert" az önkormányzat

A szegedi városvezetés évek óta adja el a város ingatlanvagyonát, ezen szokásával pedig az idei évben sem hagy fel. A most eladásra kínált ingatlanok ráadásul a város legértékesebb részein helyezkednek el. 

 

Csupán az idei évben is számos ingatlant elherdált már a szegedi városvezetés. Mint arról lapunk is beszámolt áprilisban, öt inglatlant eladásáról döntöttek, majd júniusban újabb kilenc lakással folytatták.

A Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság legutóbbi ülésén tizennyolc lakás eladásáról döntöttek, vagyis, ahogy mondják: kijelölték értékesítésre. Mint azt a Délmagyar kiszúrta, az eladásra kínált ingatlanok között van lakás a Kárász utcában, a Tisza Lajos körúton és a Takaréktár utcában is. A lakások kivétel nélkül több tízmillió forintot érnek.

A legdrágább ingatlan a Tisza Lajos körút 20-as szám alatt van. A 3. emeleti, 119 négyzetméteres lakást 75 és fél millió forintra forintra tartják. Ez valamivel több mint 630 ezer forint négyzetméterenként. 

De van egy lakás a Takaréktár utcában is. Azért a 81 négyzetméteres ingatlanért 57 millió forintot kérnek. Itt egyébként van egy érdekes kitétel is. Ha a vevő vállalja, hogy felújítja a homlokzatot, akkor azt az önkormányzat támogatja. 

Vagyis eladják a lakást, és visszaadnak egy kis pénzt a homlokzat felújítására.

A teljesség igénye nélkül: van eladó lakás a Kárász, a Feketesas, a Nagy Jenő és a Károlyi utcákban is. Ezeket is megvásárolhatják a jelenlegi bérlők. Magyarán a szegedi ingatlanvagyon megint csökken több száz millió forinttal.
 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.