Szeged

Újabb ingatlanoktól szabadul meg a szegedi városvezetés

Újabb ingatlanoktól szabadul meg a szegedi városvezetés

Potom pénzért adja tovább

2024. április 1., hétfő
Újabb ingatlanoktól szabadul meg a szegedi városvezetés

Ezúttal öt ingatlan eladásának az ügye került a városháza Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottsága elé. A dokumentumból kiderül, van olyan helység is, amit három millió alatt értékesítenének.

Érdekes módon egy tavalyi keltezésű előterjesztés került a városháza Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottsága elé. A benyújtó az IKV, ami viszont már fel sem tűnik, hogy megint eltapsolnák a város vagyonának egy részét - írja a Délmagyar.

A legolcsóbb helység a Vadász utca 4/A-ban van, egy 24 négyzetméteres pince, amiért 2 millió 900 ezer forintot kérnek, vagyis ennyi lesz a kikiáltási ára. Erről azt írják, hogy az épület az 1920-as években épült pincével, földszinttel és 2 emelettel. Az épület hagyományos építésű. A műhely az épület pincéjében helyezkedik el. Megközelíteni a lépcsőházból nyíló pincefolyosón át lehet. A falak vakoltak, felületük sérült, fel van vizesedve. A helyiség padlója simított beton, amely erősen repedezett. Állapota rossz. Nyílászárója nincs, a szellőzést egy udvarra nyíló szellőző biztosítja. Fűtése nincs. A műszaki állapota rossz, általános felújítást igényel. 

 

A legnagyobb értékű ingatlanért is csupán 60 milliót kérnek

A Párizsi krt. 32. szám alatti lakóház 1960-as években épült pincével, földszinttel és 3 emelettel, a Párizsi körút és a Kossuth L. sugárút sarkán. A földszint 14. szám alatti helyiséget megközelíteni 3 bejáraton keresztül lehet. A helyiség falai vizesednek, a nyílászárók többsége elavult. A helyiségben fűtés és világítás van. Az ingatlan egyébként felújítandó.

Ezért 60 millió 800 ezret kérnek, és hozzáteszik, hogy az IKV 2016. óta folyamatosan hirdette bérbeadásra, de senki sem vette ki. Az IKV azonban ahelyett, hogy megpróbálta volna olcsóbban kiadni, inkább évek után most eladja.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.