Szeged

Már Szegeden is megkóstolható az ország tortája és cukormentes tortája

Már Szegeden is megkóstolható az ország tortája és cukormentes tortája

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2 órája
Már Szegeden is megkóstolható az ország tortája és cukormentes tortája

Magyarország Tortája és Magyarország Cukormentes Tortája, a Mákvirág és a Zöld Málna hétfőtől kapható a cukrászdákban. Szegeden a Magyar Ede téri Reök és az Árkádban lévő Delimo cukrászdákban kóstolhatják meg az érdeklődők őket. Emellett a Kölcsey utcára kihelyezett hűtőpultban és a budai Várkert Bazárban is árusítják a díjazott tortákat.

Fotók: MTI/Lakatos Péter

 

Szegedi az ország cukormentes tortája

Ahogy arról lapunk is beszámolt korábban szinte mindent vitt a szegedi Reök-Delimo Cukrászda kettőse, akik három díjjal térhetnek haza a Magyarország Tortája és Magyarország Cukormentes Tortája versenyekről.

A 2024-es év győztese a Reök és Delimo páros Zöldmálna nevű tortája lett, amely mindössze 232.4 kcal energiát és 10.5 g szénhidrátot tartalmaz szeletenként.

Nándori László, a cukormentes verseny zsűrijének elnöke elárulta, a Zöld Málnában a pisztácia a piskótában és mousse formájában is megjelenik, a torta édes ízét a málnazselé savassága egészíti ki, és a rózsavíz teszi különlegessé.

A második helyezett Fűszeres Vilmos szintén a Reök Palotában működő cukrászműhely kollégáinak, Domonkos Noéminek és Novák Ádámnak az alkotása. Mint nyilatkozták, ízvilága a mandula köré épül, ami többféleképpen is megjelenik benne. Héjas mandula lisztként a piskótában, magként a ropogós rétegben, illetve pasztaként a krémben. A mandulához a vilmoskörtét párosították, amit különböző fűszerekkelízesítettek, mint például a kardamom, vanília és gyömbér.

 

Mákvirág fantázianévre hallgat az ország tortája

Az ország tortáját, a Mákvirágot a váci Édes Vonal cukrászda cukrásza, Kovács Alfréd készítette.  Pataki Ádám, a Magyar Cukrász Ipartestület elnökségi tagja elmondta, a torta könnyű, mandulalisztes, mákos piskótából, lágy fehércsokoládé-krémből, ropogós feketeszezám-grillázsból áll, valamint megjelenik benne a máklikőr és a feketeribizli is.

A Mákvirág is megkóstolható már Szegeden.

 

Felszelték a tortákat

A Szent István-nap közkedvelt helyszíne a Magyar Ízek Utcája, amely a Kárpát-medence gazdag gasztronómiai és kulturális örökségét hivatott bemutatni. A Várkert Bazárban az idén a gyógyító növényeket, fűszereket, ételeket, italokat és ezek jótékony hatásait ismerhetik meg az érdeklődők.

A rendezvényen a Várkert Bazár előtt szelték fel a Mákvirágot és a Zöldmálnát. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.