Szeged

Szegedi győzelem a Magyarország Cukormentes Tortája versenyen

Szegedi győzelem a Magyarország Cukormentes Tortája versenyen

Három díjat is bezsebelt a REÖK Cukrászda

4 órája
Szegedi győzelem a Magyarország Cukormentes Tortája versenyen

Első, második, harmadik - szinte mindent vitt a szegedi Reök-Delimo Cukrászda kettőse, akik három díjjal térhetnek haza a Magyarország Tortája és Magyarország Cukormentes Tortája versenyekről.

 

 

Egészen elképesztő teljesítménnyel térhet vissza Szegedre a Reök és Delimo Cukrászdák különítménye, akik a ma délelőtt 11-kor, a Parlamentben megrendezett díjátadón a dobogó mindhárom fokára felállhattak. A szegediek Zöldmálna nevű tortája az első, a Fűszeres Vilmos pedig a második helyet szerezte meg a Magyarország CukormentesTortája versenyen, míg Fekete Gyöngy névre keresztelt alkotásuk a harmadik lett a Magyarország Tortája versenyen.

Az eredményeket ma délelőtt Budapesten, az Országház Vadásztermében tartott sajtótájékoztatón hirdették ki, ahol az augusztus 20-i programok mellett bejelentették a legrangosabb hazai cukrászati díjak győzteseit is.

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt 13. alkalommal rendezte meg az Erős Antónia által létrehozott Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Ipartestület.

A 2024-es év győztese a Reök és Delimo páros Zöldmálna nevű tortája lett, amely mindössze 232.4 kcal energiát és 10.5 g szénhidrátot tartalmaz szeletenként. A második helyezett Fűszeres Vilmos szintén a Reök Palotában működő cukrászműhely kollégáinak, Domonkos Noéminek és Novák Ádámnak az alkotása. Mint nyilatkozták, ízvilága a mandula köré épül, ami többféleképpen is megjelenik benne. Héjas mandula lisztként a piskótában, magként a ropogós rétegben, illetve pasztaként a krémben. A mandulához a vilmoskörtét párosították, amit különböző fűszerekkelízesítettek, mint például a kardamom, vanília és gyömbér.

A szegediek a dobogó harmadik fokára is felállhattak ma, az utóbbit a Magyarország Tortája versenyen tehették meg, melynek idei témaköre a „Szuperélelmiszer” volt. A szervező Magyar Cukrász Ipartestület célja az volt, hogy a gazdag beltartalmi értékekkel rendelkező magyar alapanyagokra hívják fel a figyelmet. A harmadik hely - hasonlatosan a fent említett Magyarország Cukormentes Tortája verseny első és második helyezéséhez - Szegedre került, a REÖK Kézműves Cukrászda és Kávéház Fekete Gyöngy tortájának képében.

A Fekete gyöngy elnevezést a tortában felhasznált két gyümölcsről, a fekete ribizliről és a fekete szederről kapta, mivel a termésük alakja és formájuk hasonlít a gyöngyre. A „Szuperélelmiszerek” kosarakból három alapanyag jelenik meg a tortában: a feketeribizli, a fekete szeder és a mogyoró. Mogyoróból kétfajta is megtalálható a tortában, az egyik a törökmogyoró, másik pedig a piemonti mogyoró. Törökmogyoróból a ropogós grillázs réteg, valamint a piskóta készült. Piemonti mogyoróval pedig a vajkrémet készítjük. Plusz textúraként a karamell is megjelenik a tortában. A tetején lévő áthúzóba timur bors is került

- nyilatkozta a harmadik helyezett Fekete Gyöngy tortáról Domonkos Noémi és Novák Ádám, a Reök és Delimo cukrász-párosa.

A győztes termékeket az Államalapítás Ünnepe előtt, augusztus 19-én lehet majd első alkalommal megvásárolni az arra kijelölt cukrászdákban, így természetesen a Reök és Delimo Kézműves Cukrászdákban is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.