Szeged

Az 55. vándorgyűlés a Szegedi Törvényszék Jogi Szakkönyvtárában is látogatást tett

Az 55. vándorgyűlés a Szegedi Törvényszék Jogi Szakkönyvtárában is látogatást tett

3 órája
Fotó:
Az 55. vándorgyűlés a Szegedi Törvényszék Jogi Szakkönyvtárában is látogatást tett

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete (MKE) 55. vándorgyűlését idén Szegeden rendezte meg „A változás részesei vagyunk: MI és MI”. Közel hatszáz könyvtáros érkezett az ország minden tájáról a Napfény városába, hogy részt vegyen a gazdag programokat kínáló rendezvényen 2024. július 18-20. között.

 

 

A találkozón bemutatkozási lehetőséget kaptak a szegedi könyvtárak. Ennek keretében az MKE Jogi Szekciójának felkérésére került sor a Szegedi Törvényszék Jogi Szakkönyvtárának meglátogatására is.

Az érdeklődő könyvtárosokat a vendéglátók a törvényszék dísztermében fogadták.

Dr. Vida-Sós Tünde, a Szegedi Törvényszék elnöke megnyitójában üdvözölte a vendégeket, és hangsúlyozta a könyvek által őrzött tudás jelentőségét, kiemelte a könyvtárosok szerepét a digitalizáció előretörésével megváltozó információszerzési formák közötti tájékozódásban, rendszerezésben.

Harmados Mária, a törvényszék könyvtárosa előadásában röviden jellemezte a Szegedi Törvényszék adottságait, majd bemutatta a könyvtár legfontosabb tevékenységeit. Beszélt a dokumentum-állomány felépítéséről, elhelyezkedéséről, a felhasználók részére nyújtott sokszínű tájékoztatás igényekhez igazodó rendszeréről. Az előadást a törvényszék épületének történetével zárta, majd egy kiállítás keretében a vendégek megtekintették a könyvtárban őrzött régi épülettervrajzokat, a legkorábban kiadott könyveket és egyéb érdekességeket. A látogatás az olvasóterem megtekintésével fejeződött be.

A jóhangulatú program az MKE vándorgyűlés egyik fontos célját valósította meg, miszerint az érdeklődő könyvtárosok bepillantást nyerhettek egy különleges szakterületen működő könyvtár tevékenységébe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.