Szeged

Megtisztult a roncsautóktól a Homokhátság (videó)

Megtisztult a roncsautóktól a Homokhátság (videó)

Összesen 134 autót szállítottak el, már csak néhány bejelentés érkezik

Kibédi Péter
2024. június 4., kedd
Megtisztult a roncsautóktól a Homokhátság (videó)

Megtisztították a roncsautóktól a Homokhátságot-erről számolt be Nagy János államtitkárnak Salgó László vármegyei főispán.

Volt amit felgyújtottak, volt amit a rozsda evett meg, értéket már nem képviseltek ezek a járművek.

 

Több tucat, az embercsempészek által hátrahagyott roncsautó állt a Homokhátságon a tavalyi év végén. Sokszor az út mellett állították le ezeket az autókat, amelyek így nem egyszer komoly balesetveszélyt jelentettek az arra járóknak. A térség kormánypárti parlamenti képviselőjét, Mihálffy Bélát keresték meg az ott élők, aki azonnali segítséget ígért. Rekordgyorsasággal született kormányrendelet, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal és az érintett önkormányzatok összeírták az elhagyott autókat, majd a kormányhivatal elszállíttatta azokat.

 

A közelmúltban Nagy János, Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár látogatott Szegedre, akinek Salgó László főispán számolt be az elvégzett munkáról. Kiderült, hogy eddig 134 autót szállítottak el, ezeknek az összértéke, a szakértők felmérése alapján nem érte el az 1,2 millió forintot. 

Mostmár havonta csak egy-egy bejelentés érkezik, az állampolgároktól is az a visszajelzés érkezik, hogy végre rendezett a környezet

- mondta a látogatásról készült videóban Salgó László.

A videót itt tudja megnézni:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.