Szeged

Leselejtezik a fél éve Szegedre hozott trolibuszokat

Leselejtezik a fél éve Szegedre hozott trolibuszokat

Nem váltak be

Kovács György
2024. június 30., vasárnap
Fotó: Harmati Marcell
Leselejtezik a fél éve Szegedre hozott trolibuszokat

Mint arról beszámoltunk, szeptemberben született meg a megállapodás, hogy a szegedi önkormányzat 35 éves leselejtezett, budapesti Ikarusokat bérel, amik decemberben forgalomba is álltak.

Fotó: Harmati Marcell. 

 

A Szegedre hozott koros Ikarus 280-GVM trolikról akkor azt mondták, hogy jó állapotban vannak annak ellenére, hogy kivonták őket a forgalomból. Ennek ellenére az iho.hu cikke alapján a trolik nem igazán váltak be, főleg a telephelyen pihentek. Egyes információik szerint július elején vissza is viszik a GVM-eket a fővárosba, azonban van olyan értesülésük is, hogy lehet nem mennek már sehova a trolik és itt kerülnek véglegesen selejtezésre. A lap ezzel kapcsolatban kereste az SZKT-t, hogy milyen sorsra jutnak a trolik, azonban nem kaptak választ.

A közelgő selejtezésről értesült Schmidt L. Valentin is, aki a járművek kivonása előtt az Ikarus Tours nevet viselő, Facebook-csoportban szervezett június 23-ára fotós menetet. A 10-es vonal önálló szakaszát leszámítva a résztvevők végigutazták, végigfotózták az egész hálózatot. A menet azt is jelentette, múlt hét vasárnap közlekedett utoljára Ikarus GVM Szegeden, mert már nem számolnak velük a közforgalomban.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.