Szeged

Életveszélyes átkelni a Budapesti körúton

Életveszélyes átkelni a Budapesti körúton

A városvezetés mégsem reagál rá semmit

Kovács György
2024. június 6., csütörtök
Életveszélyes átkelni a Budapesti körúton

A Budapesti körűt és Űrhajós utcai átjáróhoz közlekedési lámpák kihelyezését sürgeti Bársony Mónika, mielőtt nagyobb tragédia történne.

Budapesti körűt, Űrhajós utcai átjárójánál történt baleset. Fotó: Szeged 365 olvasói fotó.

 

A 12. választókerület Fidesz-KDNP által indított képviselőjelöltje korábban is felhívta a figyelmet, hogy az átkelőkkel azonnal foglalkozni kell. Már akkor külön kiemelte a Budapesti körűt és Űrhajós utcai átjárót, ahol a napokban újabb baleset történt, egy 16 éves fiatalt gázoltak el - lapunk információi szerint bár a kiskorút kórházba szállították, könnyebb sérülésekkel megúszta.

Bársony Mónika szerkesztőségünknek kiemelte, nem egyedi eset, hogy a Makkosházi körút felől jövők 50-el végigzúgnak a útszakaszon. Látott már arra is példát, amikor egy édesanyának kellett felkapnia a gyermeket a zebrán, hogy ne történjen tragédia. 

Nagyon sok fiatal család él a környéken, akik arra panaszkodnak, hogy nincs meg a kellő biztonságérzetük

- fogalmazott a képviselőjelölt, aki hozzátette, nem csak a kampány alatt, de már előtte is rengeteg jelezték ezt a problémát, a városvezetés mégsem reagál rá semmit. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.