Szeged

A családok biztonságérzetét szeretné növelni Bársony Mónika

A családok biztonságérzetét szeretné növelni Bársony Mónika

A 12-es körzetben több, a komfortérzetet növelő problémát kell megoldani

Kibédi Péter
2024. május 29., szerda
A családok biztonságérzetét szeretné növelni Bársony Mónika

A 12-es körzet, Tarján, Fodorkert, Északi városrész Fidesz-KDNP jelöltje, Bársony Mónika több olyan problémával szembesül naponta, amire gyors megoldást szeretne találni. Azért vállalta a képviselő-jelöltséget, mert szeretne gyors és hatékony megoldást találni ezekre, ami az itt élők mindennapjait teszik komfortosabbá.

Megannyi problémával keresték meg választókerületének lakói Bársony Mónikát



Bársony Mónika első alkalommal indul választásokon, azért mondott igent a Fidesz-KDNP felkérésére, mert a közgyűlésben szeretné hatékonyan és aktívan képviselni a szegedi nőket, édesanyákat. Gyakorló anyaként rengeteg olyan területe van a közéletnek amit más szemmel lát, emiatt hatékonyabb megoldásokat lát a problémákra.

Első a család

Kétgyermekes családanyaként Bársony Mónika nap, mint nap megtapasztalja, hogy milyen értéke van annak, hogy a magyar kormány a családok pártján áll. A képviselőjelölt úgy véli, hogy Magyarországon ma egy nőnek nem kell döntenie a karrier és a család között, mindkét helyen maximálisan helyt tud állni. „A család az első, de a munka sem szorul a háttérben. A kormány az elmúlt években több olyan családbarát intézkedést hozott, ami a gyermekvállalást támogatja, majd ezután támogatja a munkába való visszatérést. Gyakorló anyaként fontos az, hogy a gyermekeimet biztonságban tudhatom a bölcsődében, óvodában és az iskolában. A világban számos olyan ország van, ahol ez nem lehet elmondani. Emellett az is fontos, hogy a kormány intézkedéseinek köszönhetően rengeteg plusz támogatást is kapnak családok, ilyen például a családi adókedvezmény vagy a CSOK. Nagylányom koraszülöttként jött világra, a születése után is minden támogatást megkaptunk ahhoz, hogy egészséges gyermekként élje mindennapjait”- fogalmazott a képviselőjelölt.

Fókuszban a biztonság


 A kampány előtt és a kampány alatt is rengeteg olyan kérés érkezett a választóktól, amivel azonnal foglalkozni kell. A 12-es választókörzetben nagyon sok fiatal család él, akik arra panaszkodnak, hogy nincs meg a kellő biztonságérzetük. 

Több olyan forgalmas út keresztezi ezeket a városrészeket, amelyen nem lehet biztonságosan átkelni. Ilyen például a Budapesti körút, Űrhajós utca kereszteződése, ami csúcsforgalomban komoly balesetveszélyt jelent az arra járóknak. De ennek a körútnak a forgalomszervezése, a rendszeres dugók is megoldatlan problémát jelentenek. Gyors megoldást kell erre találni

- mondta Bársony Mónika.

Szintén az itt élők biztonságérzetét csökkenti az is, hogy több olyan utcarész van, ahol nem működik, vagy egyáltalán nincs közvilágítás. „Többen panaszkodtak arra, hogy sok helyen hosszú ideje nem működik a közvilágítás. 

Volt olyan anyuka, aki megjegyezte, hogy az önkormányzat energiatakarékos izzókat osztott ki lakosságnak, de jobb lett volna, ha a kandeláberekben cseréli ki az izzókat. Ez is olyan probléma, amit kis odafigyeléssel, gondossággal, kevés anyagi ráfordítással megoldható

- fejtette ki a képviselőjelölt.

 

Több odafigyelés kell a környezetünkre

A szegedi lakótelepeken általános problémát jelent a játszóterek, zöld felületek elhanyagoltsága. Ez Tarján, Fodorkert és az Északi városrész esetében is igaz. 

A szülőknek fontos, hogy a gyermekük biztonságos, higiénikus környezetben, a lakóhelyükhöz közel, a szabad levegőn tölthesse szabadidejét. Tucatjával kaptam fényképeket, videókat arról, hogy koszos, szeméttel teli játszóterek, zöld felületek vannak a választókerületben. 

Úgy gondolom, hogy nem elég csak felújítani ezeket a területeket, de gondos gazdaként meg is kell óvni azokat, szükséges a folyamatos felügyelet és odafigyelés, amit a lakók bevonásával lehet a leghatékonyabban megoldani”- mutatott rá a képviselőjelölt.

Névjegy

Bársony Mónika 33 éves, kétgyermekes családanya. A közösségi életben aktív, több, elsősorban szülőknek, édesanyáknak szóló program szervezője és támogatója. Egy szegedi székhelyű vállalkozás ügyvezető igazgatójaként dolgozik, a legfontosabb számára, hogy a munka mellett teljes értékű édesanyaként adjon meg mindent gyermekeinek.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.