Szeged

A Tiszavirág Sportuszodáról is valótlanságot állított Botka László

A Tiszavirág Sportuszodáról is valótlanságot állított Botka László

A kormány által épített uszodával kampányol a polgármester

Kibédi Péter
2024. június 4., kedd
A Tiszavirág Sportuszodáról is valótlanságot állított Botka László

Hétfőn írtuk meg, hogy Botka László olyan beruházással kampányol, amihez nem sok köze van a szegedi városvezetésnek. A szegedi polgármester röviddel a Pick Arénáról írt bejegyzése után a Tiszavirág Sportuszodáról is valótlanságot írt. 

Nem Botka Lászlón múlt, hogy rangos sportesemények otthona lehet Szeged fedett uszodája, ez a létesítmény is kormányzati pénzből épült

 

A Pick Aréna után a Tiszavirág Sportuszodát is saját sikerének hirdette Botka László a kampányban.

 

Ne tévessze meg Önöket a polgármester

A Tiszavirág Sportuszoda építése is a kormány pénzéből valósult meg. Botka László szerint Szegedet bünteti a kormány. A Tiszavirág sportuszoda is egy ilyen büntetés volt. Bár ha jobban belegondolunk, 

az átadás idején már közel húsz éve regnáló polgármester többször is előhúzta a kampánycilinderéből a fedett uszoda projektet, majd ahogy vége volt az ígérgetés idejének, gyorsan vissza is dobta azt.

Végül itt is a kormány lépett és a Modern Városok Program keretében megépítette az uszodát.

 

 

Körforgalom, rezsitámogatás kormányzati pénzből

Ráadásul arra is gondolt a kormány, hogy a forgalom is megnő majd az uszoda környékén. 

A biztonságos közlekedést segítve módosították a kormányhatározatot és a beruházással egy időben egy korforgalmat is építettek az Etelka sorra

- mondta lapunknak Fekete Márton.

A Fidesz-KDNP képviselőjelöltje hangsúlyozta, hogy az önkormányzat ugyan magára vállalta a létesítmény üzemeltetését, de egyáltalán nem mondható gondos gazdának. „A Tiszavirág Sportuszoda üzemeltetését a rengeteg jogos kritikával illetett Sport és Fürdők Kft. kezelésébe került. 

Az átadás után, tartva az önkormányzat szokását, környék legdrágább és az ország egyik legdrágább jegyárait kellett kifizet a létesítményt használó szegedieknek. 

Az uszodában tréningező sportolók, sportcsapatok is panaszkodtak, hogy sehogy nem jutnak dűlőre az önkormányzati céggel, a minimális szakmai támogatást sem kapták meg”

Fekete Márton még egy fontos, egyáltalán nem elhanyagolható tényre hívta fel a figyelmet. Az is a kormánynak köszönhető, hogy a rezsiválság idején nem kellett bezárni az uszodát. 

A polgármester azonnal bezárta volna a szegediek előtt az uszodát, nem is keresett megoldást. Nem úgy Mihálffy Béla, Szeged kormánypárti országgyűlési képviselője, aki a kormánytól kért és kapott segítséget, első körben 118 millió forintos támogatás érkezett, 

majd utána további milliókat kapott a város, így nyitva maradhatott az uszoda, és továbbra is használhatták a szegediek”- mutatott rá a képviselőjelölt.

Így építette Botka László és a szegedi önkormányzat a Tiszavirág Sportuszodát. Pont úgy, mint a Pick Arénát.

Állami beruházásban, kormányzati pénzből épült, amit pedig Szeged belerakott a projektbe, azt vissza is kapta, busás haszonnal.

Arra pedig, hogy milyen gondos gazdája a Tiszavirág Sportuszodának a város cége, a Sport és Fürdők Kft., csak egy képet mutatnánk, amit a napokban kaptunk az uszoda egyik feljárójáról.

Reméljük nem méhlegelő készül...

 

Igencsak beszédes a kép, legalább annyira mint a tény: 

Botka László ismét valótlanságot állított.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.