Szeged

A jelenlegi értékek megőrzése és Tarján folyamatos fejlesztése a cél

A jelenlegi értékek megőrzése és Tarján folyamatos fejlesztése a cél

Szabó Csaba a jelenlegi képviselő, Kothencz János munkáját folytatná

Kibédi Péter
2024. június 1., szombat
A jelenlegi értékek megőrzése és Tarján folyamatos fejlesztése a cél

Szeged 14-es választókörzete gondos kezekben volt az elmúlt években. Kothencz János, jelenlegi egyéni önkormányzati képviselő színes, az itt lakókkal közösen, fejlődő, pezsgő közösségi élettel teli várossá alakította a városrészt. Ezt a munkát szeretné folytatni kollégája, barátja, Szabó Csaba, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje.

Kothencz János a jövőben is a közösségért dolgozik, és ha Szabó Csaba bizalmat kap június 9-én, minden támogatást megad neki

 

Szabó Csaba 10 éve él Szegeden, azóta családjával a tarjáni városrészben élnek. Feleségével együtt a gyermekvédelemben dolgoznak, így a költözésük után azonnal belecsöppent a városrész közéletébe, aminek azóta is tagja. Kothencz Jánossal, a jelenlegi 15-ös választókörzet egyéni képviselőjével hosszú ideje dolgoznak együtt, a közös munkájuk eredménye, hogy egy folyamatosan épülő és fejlődő településrésszé vált Tarján. Amikor Kothencz János bejelentette, hogy a következő ciklusban már nem indul a választáson, akkor örömmel fogadta a felkérést, és folytatni szeretné a megkezdett munkát.

A közösség építő ereje

Egészen más közösség el egy panelházas városrészben, mint a kiskertes, vagy éppen belvárosi részben. Kisebb területen több ember alkot közösséget, azonban az épületek sajátossága miatt előfordulhat, hogy az egy házban élők sem ismerik egymást. Éppen ezért fontos és szükséges, hogy egy aktív, tevékeny közösség építésben segítséget kapjanak. „Kothencz János hosszú évek óta építi ezt a közösséget. Programokat szervezünk minden korosztálynak. Tanulószoba működik a gyermekeknek, a szépkorúak klubdélutánokat tartanak, arra törekszünk, hogy az itt élők valódi otthonuknak érezzék a lakókörnyezetüket. Barátainkkal együtt elkötelezettek vagyunk mind az itt élő lakótelepi emberek, mind pedig a hátrányos helyzetű családok és gyermekek iránt. Hivatásunk az ő érdekeinek a képviselete, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a jövő generáció életét szebbé és jobbá tegyük. Ez az a közösségteremtő és közösségépítő munka, amit önkormányzati képviselőként, elődömhöz hasonlóan folytatni szeretnék”- fogalmazott Szabó Csaba.

 

Nem maradhat abba a fejlődése

Kothencz János képviselői munkájának köszönhetően az elmúlt években rengeteget változott, fejlődött Tarján városrész. A közösségi terek folyamatos gondozása, megújítása mára már feledtetik azt a szürkeséget, amit panelházak jelentettek korábban. 

Padokat, szemetesládákat telepítettünk, sövényt ültettünk, kutyafuttatót építettünk, utak, parkolók, játszóterek újultak meg és épültek. Ezt a példamutató munkát folytatni kell, és ami fontos, a már meglévő értékeinket meg kell őriznünk és gondoznunk kell

- vázolta fel elképzeléseit Tarján városrész képviselőjelöltje.

Szabó Csaba külön kiemelte, hogy a fejlődésnek Kothencz János a mozgatórugója, az ő személye a garancia arra, hogy Tarjánban közösségi élet van, továbbá, hogy az egymást segítő és támogató közösség működik. „A lehetőséget megteremtettük, az itt élőkkel közösen pedig ezeket rengeteg munkával meg is ragadtuk. 

A Kothencz János által megkezdett szolgálatot szeretném folytatni, a közösen elért eredményeket megőrizni, amiben a jövőben is segítséget kapok tőle.  Szeretnénk, ha a tarjáni városrész továbbra is egy élhető és barátságos városrész maradna, egymást ismerő és segítő emberekkel, ha tovább tudnánk folytatni a közösségi élet szervezését, és a környezetünk szebbé tételét

-fogalmazott.

Egymást segítő, és támogató közösség épült és működik Tarjánban

 

Tarján büszkeségei a közösségi kiskertek

Az elmúlt években Tarjánban több közösségi kiskertet alakítottak ki a lakók. „Büszkék lehetünk Tarjánban ezekre a virágos kertekre. Az itt lakók közösen gondozzák ezeket. Ezek a kiskertek esztétikailag is sokat tesznek hozzá a környezethez, gyönyörű, gondozott zöld szigetek ezek. Van, hogy versenyt is szervezünk a kiskertek között, ezt mindig nagy izgalommal várják az itt élők”- mesélte a képviselőjelölt.

 

Névjegy

Szabó Csaba 48 éves, tíz éve költözött Szegedre, azóta Tarjánban él. Feleségével együtt két egyetemista lány szülei. Mindketten a gyermekvédelemben dolgoznak, ő az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálatnál, a Csongrád-Csanád vármegyei gyermekvédelmi gyámi szolgálat vezetőjeként.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.