Szeged

Napsütésben gazdag, nyárias idő Szegeden

Napsütésben gazdag, nyárias idő Szegeden

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. május 29., szerda
Napsütésben gazdag, nyárias idő Szegeden

Szerdán főként az ország északkeleti felén várhatók záporok, zivatarok. Az ezt követő időszakban is nedves, labilis levegő tölti ki a Kárpát-medence térségét, emiatt hétvége felé közeledve már több helyen valószínű konvektív csapadék.

 

Az ország északkeleti felén-harmadán lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és ott valószínű több helyen zápor, zivatar. Nyugat felé haladva csökken a felhőzet mennyisége és a csapadék esélye. Az északnyugati szél megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű. Késő estére 15 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szegeden a szerdai maximum hőmérséklet eléri a 26 fokot.

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Az erőteljes nappali felmelegedés az arra érzékenyeket megviselheti, náluk fejfájás, szédülékenység jelentkezhet. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik - írja a Köpönyeg.
 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.