Szeged

Látványosan elégetett egy kazal közpénzt Botka László

Látványosan elégetett egy kazal közpénzt Botka László

A közösségi médiában röhögték ki a polgármestert a napfényes tűzijáték miatt

Kibédi Péter
2024. május 2., csütörtök
Látványosan elégetett egy kazal közpénzt Botka László

Itt a legújabb szegedi különlegesség: fényes nappal tartottak tűzijátékot május 1-én. Pedig Botka László szerint a városnak nincs pénze. A polgármesternek ismét sikerült bebizonyítania, hogy ez bizony kamu.

Egészen rendkívüli szegedi különlegesség! Napsütötte tűzijáték

 

Igencsak meglepődtek a szegediek tegnap kora este, amikor hatalmas durrogásokat halottak a városban. A közösségi médiában elindultak a találgatások, hogy mi lehet a robbanó hangok forrása. Volt aki a viharra gondolt, akadt aki szerint valamilyen komolyabb beleset történt. Arra senki nem gondolt, hogy napnyugta előtt tűzijáték zaja veri fel a várost. Nem gondolt senki, mert a tűzijáték lényegi részét, a látványt csorbítja, ha a fényes nappal lövik fel az égbe.

A szegedi városvezetést mindez nem érdekelte, és az EU-s csatlakozásunk huszadik évfordulóján rendezett ünnepi koncert lezárásaként a tűzijátékot tartotta a legjobb ötletnek, fényes nappal.

 

Botkán röhögnek a kommentelők


Úgy tűnik, a remek ötlet nem mindenkinek jött át, röviddel a tűzijáték után bejegyzések és kommentek sokasága jelent meg a közösségi médiában. Az értetlenkedő szegediek a város polgármesterén röhögtek.

 

Ismét saját magát buktatta le Botka


Botka László évek óta arra építi a kommunikációját, hogy a kormány bünteti Szegedet, nem ad pénzt, elvesz a várostól és a városnak nincs pénze. Néhány napja megírtuk, hogy a kampányra hirtelen kinyílt a város pénztárcája és az ötéves semmittevést leplezendő például utakat kezdtek újítani, utcákat takarítanak, villamossínt cserélnek. Pont azt teszik, ami egyébként a dolga lenne egy felelős városvezetésnek. 

Csak eddig nem tehették, mert akkor nem tudták volna azt kamuzni, hogy a kormány elveszi Szeged pénzét.

 

Hogy mekkora kamu az, hogy Szegedet anyagilag nehéz helyzetbe hozza a kormány, arra a tökéletes példa a szerdai tűzijáték. Merthogy nem azzal van a baj, hogy a város vezetése tűzijátékkal kedveskedik a szegedieknek, de ha lépten-nyomon hangoztatja, hogy nincs pénze Szegednek, akkor még a sötétben rendezett tűzijáték sem a felelős gazdálkodásra vall. 

A világosban rendezett tűzijáték pláne értelmetlen és fölösleges pénzkidobás és közpénz égetés, még akkor is ha a városnak van pénze, ahogy már bizonyítottan Szegednek is.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.