Szeged

Ötéves semmittevését leplezi Botka Szegeden

Ötéves semmittevését leplezi Botka Szegeden

A kampányra találtak pénzt, pedig eddig azt hangoztatták semmire nincs

Kibédi Péter
2024. április 22., hétfő
Ötéves semmittevését leplezi Botka Szegeden

Öt éven keresztül mást sem hallottunk Botka Lászlótól: 

A kormány csak elvesz Szegedtől, nem ad semmit, a városnak nincs pénze.

Jött a kampány és a polgármester le is buktatta magát. Nem is egyszer. Kiderült, hogy mégsem üres a város zsebe.

Fejlesztések, milliárdos támogatás a kormányzattól

Nem is lehetett üres, merthogy a Botka és a baloldali, hozzá hű képviselők hiába szajkózzák, hogy a kormány csak elvesz és nem ad pénzt Szegednek, ez hazugság. Az elmúlt öt évben a koronavírus és az energiaválság idején is számíthatott a kormányra Szeged. Ezt bizonyítja például az országos átlagban is kiemelkedően magas rezsitámogatás, amit az energiaválság enyhítésére kapott a város, 

vagy éppen a beruházások, amelyek közül többet maga Botka László ígért be, majd megvárta, hogy kormány megépítse. 

Végül elegánsan odaállt és úgy csinált, mintha ő építette volna. Pont, mint a Tiszavirág uszodánál. Tegyük hozzá, hogy ezt az uszodát is hosszú hónapokra lezáratta volna, de balszerencséjére itt nem tudott panaszkodni a polgármester, mert a kormány pénzt adott a rezsire. Pedig kell a panasz, kell a kormány gyalázása, mert ezt várja el tőle a nagyfőnök Gyurcsány, na meg a momentumos támogatásért cserébe is ezt adja. 

Csakhogy jött a kampány és hirtelen lett pénz is.

Lett pénz utakra is

A kampány egyik leglátványosabb része az útfelújítás. Botka kinyitotta a városi pénztárat és hirtelen lett pénz hosszú évek, nem egy esetben évtizedek óta halogatott felújítások elvégzésére. Könnyen találtak ilyet, mert borzalmas állapotban vannak a szegedi utak és utcák. Hangsúlyozzuk, nem a felújítással, annak módjával van probléma.

Hirtelen találtak forrást a Széchenyi tér felújítására is, véletlen a kampányra

 

A felújítás olyan ütemben zajlik, hogy a Széchenyi téren gyalogosan és autóval is alig lehet átjutni, ahogy az is komoly fejtörést okoz, hogy a városban hogyan lehet egyik pontból a másikba jutni  lezárások miatt. Ez persze nem zavarja a polgármestert, kampány van, adni kell a látszatra. Ezzel majd el tudja adni a Szeged napján tartott díszközgyűlésen, hogy ők utakat újítottak fel. 

A cél szenesíti az eszközt, igaz hetekig dugóban állnak az autók a belvárosban, de ezt már megszokhatták a szegedi autósok

Ilyen véletlen még Szegeden sincs

A Victor Hugo utca felújítása is hosszú ideje váratott magára. Most viszont végre felújítják, a tervek szerint május 6-án át is adják, pont aznap, ameddig a kampányban a jelölő íveket alá ehet írni. Az utcában található a Fidesz és a KDNP székháza, természetesen nem ezen múlik a jelöltek indulása, de elegáns húzásnak nem nevezhető semmiképpen. Mert ekkora és ilyen véletlen még Szegeden sincs...

 

Felsikálják a belvárost

Szintén remek kampányfogás Botkától, hogy, fogalmazzunk így, kitakarítja a várost. Az önkormányzati cégek nem győzték már védeni a mundért, amikor jelezték nekik, hogy áll a kosz a városban. Amit tudtak megoldottak, sőt 

már civilek és a kormányoldal képviselői is takarítást szerveztek a Kárász utcán. 

A baloldal is felébredt a kampányra és most kampánytempóban takarítják a várost. Itt is leírjuk, nem azzal van baj, hogy kitakarítják a várost, hanem azzal, hogy ezt csak kampányidőben teszik meg ezt.

Lett pénz villamosra és troli felújításra

A Botkáék által teljesen lezüllesztett tömegközlekedés is kampányfogás lett. 

Szegeden a 30 éves Škoda trolik mellett egy évtizede már önjáró trolik járják az utakat. Előbbi minden tekintetben elavult, utóbbi közül van ami már nemhogy nem önjáró, már csak donornak, azaz alkatrésznek használják. 

A kampányra persze lett pénz a járművek felújítására, és új járművek beszerzésére is. 

Évekig hullámvasutazhattak a szegediek a Petőfi Sándor sugárúton, most a kampányra ez is megszűnik

 

A 4-es villamos Petőfi Sándor sugárúti szakasza nem öt éve, már tíz, de úgy lehet tizenöt éve vár a felújításra. Most a kampányra hirtelen meglett a forrás és neki is álltak a felújításnak. Ismét írjuk le: nem az a baj, hogy felújítanak, a probléma az, hogy ezzel miért kellett hosszú éveket várni.

Mihálik is kivitorlázott

A Momentum elnökségéből kiebrudalt Mihálik Edvin is beindította a zöld kampányát. A közgyűléseken elsősorban országos ügyekkel foglalkozó ifjú baloldali politikus két éve hatalmas lendülettel vágott bele a napvitorla projektbe. A Kárász utca fölé kihúzott napvédőkre persze akadt becsülettel forrás. De ha már van napvitorla, akkor legalább ízléses lenne. De nem az. Nyáron sem, de a díszkivilágítás egy hónapjától eltekintve balkáni megoldás alatt sétálgathatunk az év nagy részében.

Kábelerdő a Kárász utcán, szépnek és ízlésesnek nem mondható

Idén ráadásul már április közepén elkezdték felszerelni azokat. A szegedi közösségi oldalakon sokan nem értik miért kell ilyen korán megtenni ezt, amikor még mindenki a napfürdőzne egy kicsit, pláne hogy még igencsak sokat javít a hőérzeten a nap. Akik nem értik, azoknak segítünk: 

kampány van, Botkának és Miháliknak pedig villantania kell valamit, ha már öt évig nem sikerült sokat. 

Na mondjuk itt nem tudjuk azt írni, hogy nem azzal van a baj, hogy… A napvitorla, egy saját bevallása szerint nehéz gazdasági helyzetben lévő önkormányzat esetében teljesen felesleges beruházás.

Egyelőre inkább az esőtől és nem a naptól védett a Mihálik-vitorla

 

Ebben a helyzetben előáll az a nagy kérdés, ami a fenti esetekben is igaz: vagy nem mondott igazat Botka, amikor a pénztelenségre és a kormányzati elvonásokra panaszkodott, vagy eddig felelőtlenül gazdálkodott?



 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.