Szeged

Eddig is dugóban állt a belváros, de most kezdődhet az igazi káosz

Eddig is dugóban állt a belváros, de most kezdődhet az igazi káosz

Megint a választások előttre időzítették az útfelújításokat

Kovács György
2024. május 16., csütörtök
Eddig is dugóban állt a belváros, de most kezdődhet az igazi káosz

Mint arról beszámoltunk, öt éven keresztül mást sem hallottunk Botka Lászlótól, csak hogy "a kormány csak elvesz Szegedtől, nem ad semmit, a városnak nincs pénze." Azonban jött a kampány és a polgármester le is buktatta magát. Hirtelen az öt év semmittevés után elkezdődtek az útfelújítások, ami miatt rendszeresen dugóban áll a belváros. A munkálatokat pedig továbbra is tartanak, a mai nappal kezdődő 28. Szegedi Borfesztivál csak tovább fogja tetézni a problémát.

 

 

Noha az útfelújításokra valóban szükség van, sikerült azokat most is a választásokra időzítenie, egyben sajnos ismételten pont arra az időszakra, ami Szeged turisztikájának biztosan nem tesz jót. 

A városvezetés pedig szokásához híven a nem halad megfelelő ütemben a munkálatokkal. 

Nagyon érdekesnek találom, hogy 5 éve is pont a választások előtt történtek felújítások, az elmúlt 5 év folyamán pedig nem történt semmi. Most hirtelen, április óta feltúrták az egész Belvárost. Lezárták a Victor Hugo utcát, éppen április 16-án, pár nappal az aláírásgyűjtés előtt. Ezzel szerintem akadályozni akarták a mi tevékenységünket. Az egyszerre történő felújításokkal elérték azt, hogy a Belváros, valamint Újszeged és Alsóváros elesett közlekedési szempontból. Ami máskor a reggeli csúcsforgalomban szokott megtörténni, az ma délben is tapasztalható volt. A Belvárosi hídtól egészen a Liget végéig állt a dugó. Csúcsforgalomban egy órába telt átjutni a hídon. Azt is észrevehetjük, mivel most kezdődik a Szegedi Borfesztivál, a mai napra elkészült a Victor Hugo utcai látványberuházás

- fogalmazott lapunknak Dr. Farkas Levente, a belvárosi és alsóvárosi választókörzet kormánypárti képviselőjelöltje.

A felújítás következtében a Széchenyi téren gyalogosan és autóval is alig lehet átjutni, ahogy az is komoly fejtörést okoz, hogy a városban hogyan lehet egyik pontból a másikba jutni  lezárások miatt. Ez persze nem zavarja a polgármestert, kampány van, adni kell a látszatra. Ezzel majd el tudja adni a Szeged Napján tartott díszközgyűlésen, hogy ők utakat újítottak fel.

A 4-es villamospálya felújítását is már hosszú évek óta halasztgatják, amit mindig forráshiányra hivatkozva nem tettek meg. Örvendetesen ezt is végre felújítják, de "valamiért" ezt is épp a választások előtt, a többi útfelújítással egy időben sikerült elindítani, ami tovább fokozza a közlekedési káoszt.

A Victor Hugo utca felújítása is hosszú ideje váratott magára. Most végre felújították, azonban a Fidesz és a KDNP székháza előtti részt - mint azt Dr. Farkas Levente is kiemelte - épp az ajánlások összegyűjtésének idejére sikerült pont időzíteni a városvezetésnek. Az útszakaszt ráadásul május 6-án kellett volna átadják, de ez csak a mai napon történt meg.

 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.