Szeged

Botka emberei Kiskundorozsmán is hergelnek és rongálnak

Botka emberei Kiskundorozsmán is hergelnek és rongálnak

A baloldalra panaszkodnak a városrész lakói

Kibédi Péter
2024. május 31., péntek
Botka emberei Kiskundorozsmán is hergelnek és rongálnak
Egy bizonyíték a sok közül, hogy a baloldali gyűlöletkampány Kiskundorozsmán is dübörög

 

Nem nyugszik a baloldal, naponta bizonyítják, hogy ők sehol és semmilyen formában nem szeretnének békét

- így kezdte levelét egy olvasónk, aki szerint Szegeden is mindent megtesznek a baloldali pártok tagjai és szimpatizánsai, hogy a választási kampány feszült, indulatos és békétlen legyen. „Az Önök lapja volt, amelyik megírta, hogy 

Botka emberei rongálják a plakátokat. Hát ez Dorozsmán még most is így van. 

Elkeserítő, érdemes kijönniük”- zárt a levelét.

 

Elkeserítő a helyzet Dorozsmán

Elmentünk Kiskundorozsmára, ahol nem csak a megadott címen, de a környéken is ez a kép fogadott. Valóban elkeserítő:

Elkeserítő, hogy a baloldali tömörülés hívei így tudják csak levezeti frusztrációjukat

 

Egy ott élő úr jött oda, aki szerint a helyiek már többször látták a notórius plakátrongálót. „Olykor még azt a fáradtságot sem veszi, hogy sötétben tegye amit tesz. Rászóltunk, visszakiabált, hogy mocskos fideszes, meg Putyin párti és még cifrábbakat is. 

Bántani nem bántjuk, mert akkor azonnal támadna a baloldal, hogy megfélemlítjük az aktivistáikat

- mondta.

 

Egyszer már pórul jártak a hergeléssel

Kiskundorozsma egyébként békés, a közösség összetartó, a többség a politikai nézeteket félretéve él békében együtt. 

Ezért is hat furcsán, amikor a választási kampány közeledtével a baloldal elkezdi a jobboldal ellen hergelni az embereket. 

Két évvel ezelőtt, a jobbikos jelölt Komjáti Zoltán, az akkori pártvezérrel, Tóth Péterrel és a baloldali propagandamédiával hetekig hergelte a dorozsmaiakat. Volt hogy "lerománozták" Ruzsa Rolandod, mert a kormánypárti várospolitikus magyar-román, kéttannyelvű iskolába járt. A választók igen egyértelmű választ adtak a baloldali hergelőknek, fölényes többség állt be Ruzsa Roland mögé.

Nem tanultak a hibáikból

Úgy tűnik azonban, hogy a jelenlegi kampányban sincs más eszközük. Ruzsa Roland megválasztása óta rendkívüli munkát végzett Kiskundorozsmán, ezt még a baloldalon is többe elismerik. 

Éppen ezét a városi propagandalap folyamatosan gyártotta a híreket róla. 

A fakenews gyár divtdiktátor cikkírója egy alkalommal, amikor már nagyon nem volt mit írnia, azzal hergelt, hogy milyen ruhát hord Ruzsa Roland és az mennyibe kerül.

Ezt a vonalat vitte tovább Kiskundorozsma egy részét is magába foglaló szomszédos körzet DK-s képviselője is. 

Fodor Antal már jóval a kampány előtt uszított azzal, hogy a dorozsmaiak akkor járnak jól, ha mindkét körzetben  Botka László ember képviselő őket.

Ebbe a sorba csatlakozott a kunbajai lakós Komjátiné Nagy Jusztina, aki férje csúfos bukása után méreti meg magát a baloldal jelöltjeként Ruzsa Rolanddal.

 

Beizzították a kamuprofilokat 

„Megy a háttérben a suttogás, megy a lázítás Roland ellen és itt azért a többség jól tudja, hogy hol kell keresni ennek a forrását. Kamu profilok mögé bújva is jól láthatóak a helyi baloldal tagjai. Kár érte, mert itt nem az számít, hogy ez fideszes az meg DK-s, amaz meg jobbikos. Itt a tettek számítanak, abban meg Ruzsa Roland messze magasan ver mindenkit. Még talán a többi körzetben is”- mondta egy helybéli, aki éppen az egyik megrongált plakát maradványait szedte össze.

A békesség és a béke pártján

Kiskundorozsmai körutunkat Ruzsa Rolandnál fejeztük be. A Fidesz-KDNP jelöltje elkeserítőnek tartja, hogy a baloldal annak ellenére sem folytat békés kampányt, hogy azt többször megígérték. 

Ahogy a két évvel ezelőtti kampányban most is a plakátok kihelyezéses után megkezdték azok letépkedését. A helyiek ezt többször jelezték nekem, volt aki képet is küldött az elkövetőről, bizonyíték erejű kameraképek vannak, ami alapján feljelentést teszünk, ha nem maradnak abba a rongálások

- mondta lapunknak Kiskundorozsma kormánypárti képviselője. Hozzátette, hogy ő, az ígértek szerint tartja magát a békés kampányhoz, nem ellenfelei lejáratásával, hanem saját feladataival foglalkozik. 

A munkát és a bekkséget eddig is értékelték Dorozsmán a választók, remélem a jövőben is így lesz

- zárta gondolatait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.