Szeged

A szegedi MKKP megtette azt, amit a Momentum és a Párbeszéd nem mer

A szegedi MKKP megtette azt, amit a Momentum és a Párbeszéd nem mer

Tóth-Benedek Csanád felvállalta nézeteit

Kovács György
2024. május 27., hétfő
A szegedi MKKP megtette azt, amit a Momentum és a Párbeszéd nem mer

Mint arról beszámoltunk, a Budapest Pride kikényszerítette az ellenzéki pártokból, hogy a szimbolikus kiállás helyett konkrét vállalásokat tegyenek az LMBTQ-közösség felé. Három párt, a Momentum, a Párbeszéd és az MKKP írta alá a megállapodást, akiknek helyi politikusaikat felkerestük az ügyben, azonban csak a Kutya Párt szegedi listavezetője, Tóth-Benedek Csanádnak vállalta fel nézeteit.

 

Összesen öt politikusnak küldtük el ugyanazokat a kérdéseket, nevesül Kovács Tamás alpolgármesternek, a Párbeszéd szegedi elnökének, Mihálik Edvinnek, a Momentum szegedi frakcióvezetőjének, a helyi Momentum elnökének és alelnökének, Körmendi Zoltánnak és Halász Noéminek, valamint a már említett kutyapártos listavezetőnek, Tóth-Benedek Csanádnak.

 

Mismásolás helyett a neoliberális elvek felvállalása

Az MKKP-tól megszokott módon, több választ is humorosra igyekeztek faragni, azonban a többi párttal ellentétben a kérdések elől mégsem tértek ki, mindegyikben megtalálható a válasz, több-kevesebb kormánykritikával megfűszerezve.

Tömören, a helyi listavezető - pártja országos vezetésével egyetemben - támogatja az iskolai LMBTQ "érzékenyítést", ahogy a nemváltást és a homoszexuálisok közötti házasságot is engedélyezné, illetve számukra elősegítését az örökbefogadás lehetőségét. A kiskorúak védelmére szóló LMBTQ tartalmak cenzúrázását is eltörölné, ahogy az Alaptörvényből is kivenné, hogy "az anya nő, az apa férfi" részt, ugyanis szerinte anya vagy apa bárki lehet, aki annak érzi magát. Nem utolsó sorban pedig a gyermekek védelméről és pedofilokról szóló 2021-es törvényt megszüntetné és az 1997. évit hagyná meg.

 

A teljes válaszlevél, változtatások nélkül:

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.