Szeged

Miért hallgat a szegedi balliberális oldal az LMBTQ-propagandáról?

Miért hallgat a szegedi balliberális oldal az LMBTQ-propagandáról?

Már nem tagadhatják állásfoglalásukat

Kovács György
2024. május 24., péntek
Miért hallgat a szegedi balliberális oldal az LMBTQ-propagandáról?

Amikor szóba jöttek olyan témák, minthogy a balliberális politikusok bevinnék az iskolákba az LMBTQ-propagandát, arra rendszerint olyan válaszok születtek, hogy csak "üres riogatás", "kormányzati propaganda". Tiszta vizet a pohárba épp a Budapest Pride öntött, akik megkövetelték a pártoktól, nyíltan vállalják fel mit is támogatnak valójában. Három, Szegeden is jelenlévő párt vezetése írta alá a vaskos vállalási csomagot - megkerestük helyi embereiket.

 

 

Az idei évtől kezdve a Budapest Pride szervezői azt az elvárást támasztották a pártok felé, hogy a szimbolikus kiállás helyett konkrét vállalásokat tegyenek, amennyiben részt szeretnének venni az eseményen. Ez pedig számos olyan cselekvési tervet tartalmaz, amelynek még a létét is tagadták ez idáig a baloldalon. Bár városunk ebben is "elöljáró" volt, Szegeden külön képzés indult arra, hogyan kell álproblémaként kezelni az LMBTQ-propagandát.

 

A Momentum, a Párbeszéd és az MKKP, többek között nyíltan támogatja a homoszexuálisok házasságát és számukra a gyermekek örökbefogadását - akár egyedülállóként is. A nemváltoztatást, valamint az iskolai LMBTQ-propaganda terjesztését, amikről most már szó szerint, papírjuk is van.

 

LMBTQ-inkluzív oktatási rendszer

A vállalási csomagban olvasható, hogy „LMBTQ-inkluzív oktatási rendszer kialakítását támogatja” az összes aláíró párt. Ebbe a megfogalmazásba sok minden belefér, ugyanakkor bőven van kiindulási alapunk miről is szólna ez, ugyanis a gyermekvédelmi törvény bevezetése előtt - aminek eltörlése szintén szerepel a vállalásokban - számos iskola bukott le, hogy úgynevezett érzékenyítések zajlottak kötelező iskolai órák keretén belül, a szülők tudta nélkül. Az ilyen foglalkozásokon a gyerekeknek olyan szituációs "játékokban" is részt kellett venniük, ahol 

egyiküknek transzneműt eljátszva kellett érvelnie, hogy fiúként, ha lánynak érzi magát, miért öltözhet együtt a lányokkal. Valamint miért nem jogos, ha ez ellen tiltakoznak a lányok.

 

 

Nyáron, a szegedi LMBTQ-csoporttal szoros kapcsolatban álló, rendszeresen közös eseményeket szervező Budapest Pride közösségi oldalán hirdetett meg egy „érzékenyítő” eseményt, amelyen elsősorban a pedagógusokat igyekeztek felkészíteni arra, hogy az LMBTQ dogmáit, 

meséken keresztül miképpen lehetne bevinni az iskolákba, többek között alsó iskolás kisgyerekekhez is.

 

 

Az anya nem nő, az apa nem férfi?

Noha több alkalommal az Alaptörvény ezen részét is próbálták elviccelni balliberális oldalon, most felvállalták, azzal sem értenek egyet, hogy „Az anya nő, az apa férfi” ugyanis ezt a részt törölnék, ahogy az alábbit is: „Magyarország védi a házasság intézményét mint egy férfi és egy nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony.”

Az Alaptörvényből nem véletlen, hogy ezeket a részeket törölni kívánják, mivel

a hagyományos családmodellt alapjaiban számolnák fel.

A vállalási csomag tartalmazza, hogy homoszexuálisok is házasodhatnának, valamint engedélyeznék a jogi nemváltást és a nemi csonkító műtétekhez nagyobb hozzáférést biztosítanának. 

Az örökbefogadásban teljes egyenlőséget teremtenének: egy egyedülálló transzvesztita, egy homoszexuális pár és egy hagyományos család ugyanakkora eséllyel fogadhatna örökbe.

 

A Momentum kormányváltás reményét is feladta?

A Párbeszéd politikai szempontok szerint érthető döntést hozott: érdemi szavazótáboruk nincs és nem is volt, csak néhány másokon felkapaszkodott politikusok. Tovább morzsolni már nincs hova a bázisukat, így csak nyerhetnek az LMBTQ témák felkarolásával. Az MKKP eddig is egy liberális rétegpárt volt, valószínűleg a táborukból nem morzsolódnak le sokan az LMBTQ-lobbi miatt és amennyien elmennek, annyit be is vonzhatnak. 

Érdekesebb helyzet a Momentum, akik egykor még nagy ambíciókkal futottak neki a politikai életnek. Jelenleg viszont lejtmenetben van a párt, a legtöbb közvéleménykutató országosan a parlamenti küszöböt jelentő 5 százalék alá méri őket. Szegeden sem állnak sokkal jobban, legutóbb Cseh Katalinnal próbáltak utcai fórumot tartani, de az aktivistákon és a sajtón kívül csak pár fő jelent meg. Végül a tragikomédiába süllyedt utcai fórumon Cseh Katalin beszédet sem mondott, csak egy sajtótájékoztatót tartott, ami után gyorsan le is lépett. 

A párt gyengeségét pedig már Botka TV-je sem próbálja palástolni. Nem sokkal az eset után azzal a címmel tették közzé az egyik műsorukat, hogy "A TISZA Párt egymás után sodorja el a kispártokat". Az adásban pedig többek között azt firtatták, hogy egy mandátumra is csekély esélye van már a Momentumnak.

 

A lejtmenetben lévő Momentum, fennmaradásának érdekében inkább válik egy olyan rétegpárttá és szolgál ki olyan elveket, amiket a társadalom túlnyomó többsége határozottan elutasít. 

Magyarország lakossága a 2022-es népszavazáson az általuk tett vállalásokat egyértelműen elutasította. Nagyobb arányban, mint amennyien az EU-hoz, vagy a NATO-hoz való csatlakozást támogatták.

Az 1997-es NATO-csatlakozásról szóló népszavazásra 3 344 131 támogató szavazat érkezett, a 2003-as EU-tagságáról szólóra 3 056 027. A 2022-es népszavazáson négy kérdést tettek fel az LMBTQ-lobbival kapcsolatban, a legkevesebbre is 3 610 154 érvényes szavazat érkezett, a legtöbb pedig 3 721 934 volt.

Ilyen elutasítottság mellett, az SZDSZ szellemi örökségét magukra vállalva, aligha lehet más céljuk, mint a politikai túlélés.

 

Sunnyognak a szegedi balliberálisok

Bár eddig is egyértelmű volt, mit képviselnek ezek a pártok és képviselőik, azonban mivel pártjaik vezetése nyíltan felvállalta a fentebb nevezett témák támogatását, már nem tudnak válaszadás nélkül semlegesek maradni. A szegedi érintetteket megkérdeztük a vállalások többségéről, egyetértenek-e velük, valamint amennyiben legalább egy részt nem támogatnak a vállalások közül, úgy fel fognak-e szólalni pártjuk tevékenysége ellen.

Nem túl meglepő módon, egyikük sem merte leírni, hogy pártvezetésükkel egyöntetűen kiállnak ezen témák mellett, azonban szemmel láthatóan mindegyikük tovább tolja pártjuk szekerét és semmilyen kritikát nem fogalmaztak meg. Ne legyen kétségünk, csak attól tartanak, hogyha ők is nyíltan beszélnének ezekről az általuk is támogatott pontokról, akkor Szegeden is csökkenne a támogatottságuk.

Az alábbi levelet küldtük el a Párbeszéd szegedi elnökének, Kovács Tamásnak, a szegedi Momentum elnökének, Körmendi Zoltánnak és alelnökének, Halász Noéminek, valamint Mihálik Edvin, korábbi szegedi elnöknek, jelenlegi frakcióvezetőjüknek. Végül, de nem utolsósorban Tóth-Benedek Csanádnak, az MKKP szegedi listavezetőjének.

 

Az Ön pártja aláírt, egy a Budapest Pride által megfogalmazott vállaláscsomagot.

Ennek alapján, Ön egyetért azzal, hogy

- "LMBTQ-inkluzív oktatási rendszert" kell kialakítani Magyarországon?

-el kell törölni a gyermekek védelméről és pedofilokról szóló 2021-es törvényt?

-el kell törölni a "33-as paragrafust" és lehetővé kell tenni a jogi nemváltást?

-törölni kell az Alaptörvényből "az anya nő, az apa férfi" részt? Kik lehetnek nőkön kívül anyák és kik lehetnek férfiakon kívül apák?

-azonos nemű párok ugyanolyan lehetőségekkel és eséllyel fogadhassanak örökbe gyermeket, mint a hatályos Alaptörvényben megfogalmazott családok?

-azonos neműek számára is engedélyezett legyen a házasság?

-a Médiahatóság ne cenzúrázhassa az LMBTQ témájú tartalmakat?

Amennyiben valamelyik részt nem támogatja, úgy fel fog szólalni pártja tevékenysége ellen? 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.