Szeged

Galéria, az enyészetté váló Cserepes sori piacról

Galéria, az enyészetté váló Cserepes sori piacról

Az egykori piac területe azóta is üresen áll

Kovács György
2024. április 6., szombat
Galéria, az enyészetté váló Cserepes sori piacról

Mint arról korábban beszámoltunk, a Cserepes sori piac tönkretételének kezdete nyolc évvel ezelőtt kezdődött. Az egykor nyereséges, Szeged számára évi 13-17 millió nyereséget termelő céget sikerült lezülleszteni, így a veszteséges működésre hivatkozva 2020 végén Botka László már nyíltan beszélt a piac végleges bezárásáról - persze még ekkor is tagadták azt, hogy lakóparkot szeretnének építeni a területre, miközben az árusokhoz már 2019 elején eljutott az információ. Végül a koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt nem tudták törvényesen megszüntetni a maradék kereskedő bérleti jogát, de ami késett, nem múlt. 

 

 

2021-ben végleg bezárták a piacot, amivel százak megélhetését tették tönkre. Az önkormányzat számára ekkor jött is a fekete leves: 2021-ben bukott ki, hogy szabálytalan volt a piac bezárása és vissza kell fizetnie a Cserepes Sori Piac Kft.-nek azt az uniós támogatást, amit korábban a piros pavilonsor megépítésére kapott. Ez a kamatokkal együtt csaknem 16 millió forint. 

Az egykori piac területe azóta is üresen áll. A területet a táblák szerint őrzik, amely garantálhatóan veszteséget termelt a városnak. Egy biztos, az arra járókat nem tántorítják el az alkohol fogyasztásától, ugyanis a kerítés körül végig nagy számban találhatóak eldobált sörös dobozok, valamint röviditalos üvegek. 

A Cserepes sori piac kálváriájáról itt írtunk részleten:

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.