Szeged

Jól halad a szegedi Senior Center felújítása

Jól halad a szegedi Senior Center felújítása

2024. március 12., kedd
Jól halad a szegedi Senior Center felújítása

Májusra kész lehet a Senior Center. A munkálatok megkezdéséről még novemberben beszámoltunk.

 

Jól halad a szegedi Senior Center felújítása, már beépítették az összes külső nyílászárót, és a hungarocell hőszigetelés is felkerült a falakra, ahonnan így már csak a nemes vakolat hiányzik. Felújították az épület lépcsőjét is, amin majd kialakítanak egy mozgássérülteket segítő rámpát - írja a Délmagyar.

A belső nyílászárók cseréje még hátra van, de az ajtók keretei már a helyükön vannak. Az aljzatbeton is elkészült, a munkások végeztek a gipszkarton válaszfalak berakásával is, valamint a gépészeti alapszerelésekkel. A munkák felével már végeztek, és már szinte csak a végső simítások vannak hátra.

A tervek szerint a Centerre több mint 100 millió forintot költenek, és májusban birtokba vehetik a nyugdíjasok.

Tóth Ildikó, az intézmény vezetője azt mondta, hogy a nyugdíjasok nagyon várják az átadást. Összesen csaknem 60 nyugdíjasklub használja az intézményt, amit naponta ötvenen-hatvanan látogatnak, de ha rendezvények alkalmával akár a 120 férőhelyes nagyterem is megtelik.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.