Szeged

Elkezdődött a Senior Center korszerűsítése

Elkezdődött a Senior Center korszerűsítése

Márton Andrea
2023. november 23., csütörtök
Elkezdődött a Senior Center korszerűsítése

Elkezdődött a Senior Center korszerűsítése, amely az 1970-es években épült, a Csongrád Megyei Tanácsi Vállalat tervezésében, ahol az energetikai felújítás az elsődleges.

Senior Center

A kivitelezést nettó 119 millió forint, bruttó 151 millió forint értékben az önkormányzat teljes egészében önerejéből végezteti el. Az intézmény energiafelhasználása a felújításnak köszönhetően egyharmadára csökken.

Két hőszivattyút építenek be és hozzá 13 hűtő-fűtő klímakonvektort, és 10 lapradiátort. 

A Senior Center tetejére napelemes rendszert telepítenek, ezzel mérsékelik a villanyszámlát. 110 négyzetméter fa nyílászárót bontanak el, és 43 kültéri, műanyag nyílászárót építenek be. Lebontanak 225 négyzetméter homlokzati burkolatot is, ami helyére hőszigetelés és vakolat készül.

Összesen 343 négyzetméter hidegpadló burkolatot bontanak és építenek újra.

A munkálatok ideje alatt az Eszperantó utcai épületet a nyugdíjasok nem látogathatják, viszont az intézmény vezetősége addig is kulturális és szabadtéri programokkal várja a közösség tagjait más helyszíneken.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.