Szeged

Galéria Pálfy Ferenc domborművének avatásáról

Galéria Pálfy Ferenc domborművének avatásáról

Kovács György
2024. március 28., csütörtök
Galéria Pálfy Ferenc domborművének avatásáról

Mint arról beszámoltunk, Pálfy Ferenc születésének 200. évfordulójának alkalmából emléktáblát avattak a Szegedi Nemzeti Emlékcsarnokban, a Dóm téren.

Mihálffy Béla beszédet mond. Fotó: Kerekes Balázs

 

Popovics Lőrinc szobrászművész által megformált Pálfy Ferenc domborművel gazdagodott a Szegedi Nemzeti Emlékcsarnok a Dóm téren, amelynek ünnepélyes avatásán Mihálffy Béla, Szeged és a Homokhátság országgyűlési képviselője mondott beszédet. Beszédében felhívta a figyelmet, Pálfy Ferenc személye örökre emlékeztet a becsületességre, lelkiismeretességre és tisztességességre. 

Az emléktábla avatása után, Kondé Lajos a Dóm plébánosa celebrált emlékmisét, amit Pálfy Ferenc emlékére ajánlottak. Dr. Dux László a Gál Ferenc Egyetem rektora előadásában Szeged leghosszabb ideig regnáló polgármesterének munkásságát méltatta. Kiemelve, város- és közösségépítő tevékenységét, amely példaként állhat a mindenkori szegedi városvezetők előtt.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.