Szeged

Elhunyt Pálmai Antal

Elhunyt Pálmai Antal

A Medikémia Rt. cég igazgatóságának elnöke 76 éves volt.

Kibédi Péter
2024. február 22., csütörtök
Elhunyt Pálmai Antal

 A Medikémia Rt. cég igazgatóságának elnöke 76 éves volt.

Pálmai Antal 1947. szeptember 30-án született Budapesten,  szegedi József Attila Tudományegyetemen szerzett okleveles vegyészi diplomát, majd korróziós szakmérnöki oklevéllel egészített ki. Az egyetem elvégzése után, 1973-ban gyártmányfejlesztési előadóként helyezkedett el a Medikémiánál. Fontos feladatokat megoldva lépdelt előre a ranglétrán, 1975-től már főmérnökként dolgozott a Medikémiánál. 1978-ban megválasztották az akkor még szövetkezetként jegyzett vegyipari cég elnökének. 1992-től töltötte be a Medikémia Rt. elnök-igazgatói posztját. 2023 májusáig volt a Medikémia vezérigazgatója, tavaly júniustól pedig a cég igazgatóságának elnöke.

Elnöke volt a cég által szponzorált Medikémia Szeged férfi röplabdacsapatának, amely a város első labdás sportban szerzett bajnoki aranyérmét szerezte meg 1995-ben. Irányítása alatt a klub két magyar bajnoki címet és három Magyar Kupa aranyat szerzett.

1996-ban kapta meg Szeged városától a Pro Urbe-díjat.

Pálmai Antal 76 éves volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.