Szeged

Szombaton átadják a több hónapja elkészült játszóteret

Szombaton átadják a több hónapja elkészült játszóteret

Kovács György
2024. január 29., hétfő
Fotó: Kovács György/Szeged Ma
Szombaton átadják a több hónapja elkészült játszóteret

A hónap közepén számoltunk be arról, hogy a momentumos Nagy Sándor a Bartók téri játszótér átadását bár szeptemberre ígérte, ez azóta sem történt meg, miközben a kivitelező cég már hónapokkal ezelőtt átadta a város számára a teret.

 

Lapunk próbálta kideríteni mi okozza az 50 millióból megújuló tér átadásának jelentős csúszását. A kivitelező HPQ Plus Kft-től megtudtuk, nem miattuk csúszik az átadás, a munkával hónapokkal ezelőtt végeztek és át is adták azt a város számára. Az ügyben kerestük is Nagy Sándort, de önkormányzat által feltüntetett munkahelyi számán nem volt elérhető és e-mailes megkeresésre sem reagált közel két hét után sem. 

Azt szintén sikerült kiderítenünk, hogy a kamerarendszer felhelyezésével - amelyre az önkormányzat egy külön céget bízott meg - nem sikerült időben felszerelni, január 16-án még szerelték.

A városfejlesztési alpolgármester végül a Szegedernek árulta el, hogy az általunk említett kamerarendszer felszerelése miatt csúsztak meg hónapokkal. Állítása szerint azért, mert az MVM oszlopára engedélyezték a kamerák felhelyezését, egy új oszlop állítása a kameráknak pedig ennyi időt vett igénybe.

 

Botka László, Binszki József és Szondi Ildikó adhatja át a teret

Az átadásra szombaton 10 órakor kerül sor. Az átadásra különböző gyermekprogramokat ígérnek, 11 órától pedig fellép a Csiga Duó Gyermekzenekar. Az említett politikusok pedig több mint valószínű, hogy szintén a helyszínen lesznek - legalábbis az átadáskor, mivel az eseményben szereplő leírás szerint hárman lesznek a rendezvény védnökei.

 

A 36,5 milliós WC átadása tovább csúszhat

Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról is, hogy a játszótér területén kívül elhelyezett köztéri automata WC-t sem sikerült még átadni, a városfejlesztési alpolgármester szintén a Szegedernek adott válaszában azt írta, az illemhely átadása azért nem valósult még meg, mert nem került felszerelésre hozzá a villanyóra. Ezzel kapcsolatban átadási időpontot továbbra sem tettek közzé.

Építési területnek számít az automata WC Fotó: Kovács György/Szeged Ma

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.