Szeged

Folytatódik a szegedi balliberális oldal álszenteskedése

Folytatódik a szegedi balliberális oldal álszenteskedése

A következő közgyűlésen is téma lesz

Kovács György
2024. január 31., szerda
Folytatódik a szegedi balliberális oldal álszenteskedése

Tagadhatatlan tény, hogy a hazai balliberális tábor a régi, marxista, egyházellenes közegből formálódott ki. Táboruk nem csak szellemi örököse a kommunista rezsimnek, sokan tevékenyen részt is vettek benne és utódpártjaik mai meghatározói a közéletnek. Szegeden mégis a vallásosság álcája mögé bújva próbálják támadni az egyházi iskola megépítését, miközben Szegeden olyanokkal fognak össze, akik még csak nem is Kádár, hanem Rákosi és Lenin munkáiból merítkeznek.

 

Mint arról beszámoltunk, a legutóbbi tüntetésen sem volt hiány az álszenteskedésből. Ferenc pápától idéztek környezetvédelemmel kapcsolatos mondatokat, mindeközben a szélsőbaloldali Szikra Mozgalom molinóját lengették. A demonstrálóknál lévő táblák pedig tökéletesen tükrözték a közeg valódi szellemiségét, amelytől a szervezők meg sem próbáltak elhatárolódni.

Több fát, kevesebb csuhást!

A Momentum és az aHang által megszervezett tüntetés demonstrálói.

 

Mihálik Edvin most azzal tetézi, Assisi Szent Ferenc erdőnek nevezné el a szemetes erdősávot, amit a következő közgyűlésen fog kezdeményezni.

Erről szóló bejegyzésében kiemelte, "a szegediek jól döntöttek, hiszen Szent Ferenc a természet iránti szeretetéről és alázatáról volt híres, a környezetünk védelmét Isten dícséretének és az ember legfontosabb földi küldetésének tartotta." Majd a momentumos képviselő - aki nem először került már egy platformra a szélsőbaloldaliakkal - odaszúrta, "talán a magukat kereszténynek valló fideszes politikusokat is sikerül emlékeztetnünk ezekre az elvekre a névadással."

A zöldtanácsnok állítása szerint több ezer szegedi szavazott arra, hogy Assisi Szent Ferenc után kereszteljék el az egyházi beruházási területet. Pontos számot nem közölt az eredményről, valószínűleg azért, mert ciki lett volna összevetni a közel 160 ezer fős város lakosságával. Főleg annak tekintetében, hogy a legutóbbi demonstrációján arra biztatták az embereket, hogy ne csak a szegediek írják alá a területtel kapcsolatos petíciót, mert ez "országos ügy". Mivel az elkeresztelésre online is lehetett voksolni, kétség kívül itt is számos városon kívüli szavazat érkezhetett. 

 

Saját oldalán sem aratott vele túl nagy sikert

Bár a komolyabb városvezetési kritikák egy részét törölte a képviselő - pont cikkünk írásakor megfogyatkoztak a hozzászólások - azért így is bőven akad amit nem cenzúrázott. Legutóbbi bejegyzése alatti kommentekben is csak a Kállay liget erdőírtásáról van szó, amit az önkormányzat csinál. Egy ember megjegyzi, "szelektíven védik a környezetet, szelektíven védik a fákat". 

Korábbi bejegyzéseinél is visszatérő téma a Kállay liget esete, de többen kifejtették azt is ebből fakadóan, hogy a baloldalnak nem az erdősáv megritkítása a problémája, hanem a keresztény iskola építése. 

 

 
 
 
 

 

Az egyházi iskola helye, amit Assisi Szent Ferencről neveznének el:

Ezt védenék meg egy névadással. Fotó: DM/Gémes Sándor

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.