Szeged

Botkának a kultúráról is az LMBTQ jutott eszébe

Botkának a kultúráról is az LMBTQ jutott eszébe

Sikerült egy politikamentes dologból is politikát csinálnia

Kovács György
2024. január 23., kedd
Botkának a kultúráról is az LMBTQ jutott eszébe

Szeged polgármestere a magyar kultúra napjának alkalmából kitüntetett számos embert, azonban bejegyzésében nem az ő érdemeikről írt, hanem inkább a magyar kultúra botkai értelmezéséről. 

LMBTQ "házasságkötés" Fotó: Civil Falu Facebook oldala

 

Botka László hiába bukott el csúfosan az országos politikában, bejegyzéseit mindig addig csűri-csavarja, amíg szinte mindenbe bele nem visz egy kis országos politikát. Rutinosabbak már a második mondatnál sejthették, hogy LMBTQ irányba fog elmenni a bejegyzés, ugyanis a balliberális oldalon a „sokszínű, szabad” és az „európai” egyenlő a woke-őrülettel, azon belül is általában a genderlobbival. 

Szeged a független, sokszínű, szabad, európai és magyar kultúra bástyája

- kezdte felvezetni a városvezető. Bejegyzésében kiemelte, Szegeden nemcsak támogatják a „magyar kultúrát,” hanem minden erejükkel védik is annak szabadságát. „Ellenállunk minden olyan kísérletnek, amely a magyar kulturális élet szereplőinek a korlátozására tör” - folytatta, majd világossá tette azok számára, akiknek még nem lenne: ez alatt a fóliázásra gondol.

A fóliázandó tartalmak a gyermekvédelmi törvény értelmében:

„Születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a szexualitást öncélúan ábrázoló, valamint a homoszexualitást megjelenítő, illetve népszerűsítő, gyermekeknek szóló termék a többi terméktől elkülönítve csak zárt csomagolásban forgalmazható.”

 

Botka László kitért arra is, senkinek sem mondják meg azt, miről lehet írni és azt ki olvassa el, vagy milyen előadást, kiállítást láthat - utóbbival szintén valószínűleg utalva a tavaly nagy port kavaró LMBTQ kiállításra. 

Hozzátette, ő megbízik az ilyen alkotókban, mivel az alapértékeik közösek.

 

Önkormányzati szinten támogatják Szegeden a genderlobbit

A helyi esélyegyenlőségi program elsősorban alapvetően a hátrányos helyzetűek felzárkóztatását szolgálta volna, azonban 2018 óta többféle intézkedéssel is segíti a szexuális és nemi kisebbségekhez tartozó szegedieket a program keretében Botka László, többek között az „önszerveződő” közösségeik támogatásával. Szintén 2018-ban került arra is sor, hogy az önkormányzati hátterű Szegedi Rendezvény- és Mé­dia­központ Nonprofit Kft. támogatásával a SZIN Civil Falujában jelképes szivárványos „házasságkötési” ceremóniát rendeztek, illetve demonstrálnak az LMBTQ-jogok mellett.

 

Az azóta eltelt években lévő számos rendezvényeiket hosszasan lehetne sorolni és erre nem is csak Szegedtől kapnak forrást, amelyről bővebben itt olvashat:

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.