Szeged

Nagy János államtitkár örvend Mihálffy Béla roncsautókkal kapcsolatos indítványának

Nagy János államtitkár örvend Mihálffy Béla roncsautókkal kapcsolatos indítványának

Kovács György
2023. december 4., hétfő
Fotó: Mihálffy Béla Facebook oldala
Nagy János államtitkár örvend Mihálffy Béla roncsautókkal kapcsolatos indítványának

Mint arról korábban beszámoltunk, kormányrendelet született arról, hogy az állam eltakarítja a déli határnál hagyott, több száz gépkocsironcsot. November végén kezdték el az első autók elszállítását, azóta már 52 járművet gyűjtöttek össze. A helyzetről Nagy János Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár közösségi oldalán is megosztott egy videót.  

 

 

A videóban kiemelte, sok a szemét - eldobált flakonok, táskák, hálózsákok, gazdátlan gépkocsironcsok - a déli határnál.

Ezeket a képeket nem a Mad Maxben láttam, hanem az őszi Alföldi Kéktúrám során tapasztaltam. Öttömös, Ruzsa és Ásotthalom térségében az erdőkben, a szántóföldeken vagy egyszerűen csak az út szélén hagyott roncsok rondítják az erdeinket. Nagy részüket kiberhelték és széthordták

- fogalmazott az államtitkár, hozzátéve, hogy ezek a kiégett, sokszor használhatatlan roncsok az embercsempészet eszközei voltak.

Ebből is jól látszik, milyen óriási a nyomás a déli határon

- hangsúlyozta Nagy János, jelezve, hogy ezt természet- és környezetvédelmi szempontból is aggályosnak tartja.

Az államtitkár a videóban örömének adott hangot, hogy Mihálffy Béla, a térség országgyűlési képviselője indítványozta a Belügyminisztériumnál, hogy a magyar állam gondoskodjon a több száz roncs eltakarításáról, és ez a kormányrendelet már meg is született.

A kormányrendelet értelmében a szegedi kormányhivatal - a bejelentést követően - értesíti a gépjármű utolsó tulajdonosát, hogy négy napon belül szállítsa el a járművet. Ezt követően egy őrzött telephelyre viszik és három hónap után értékesítik azt. A befolyt összeg állja az elszállítás költségeit.

Kiemelte, hogy a kormányhivatal a múlt héten el is kezdte a Homokhátság megtisztítását, és hétfőig 52 járművet szállított el.

Bízom abban, hogy így az erdeinkben éktelenkedő roncsok el fognak tűnni. A magyar kormány álláspontja a kezdetektől fogva világos: az illegális migrációt meg kell állítani 

- hangsúlyozta az államtitkár, hozzátéve, hogy 2015 óta több mint 650 milliárd forintot költöttek a határvédelem megerősítésére.

Ahhoz, hogy a kormány továbbra is eltökélten védhesse Magyarország és az Európai Unió külső határát, önökre is szükség van. Kérem, hogy a napokban postázott nemzeti konzultációban mondják el a véleményüket a bevándorlásról. Támogassák Magyarország kormányát az illegális migráció elleni küzdelemben! Számíthatnak ránk, számítunk önökre, mert nekünk Magyarország az első

- fogalmazott Nagy János.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.