Szeged

Megérkeztek a kárpátaljai Karácsfalvára a Szegeden gyűjtött könyvek

Megérkeztek a kárpátaljai Karácsfalvára a Szegeden gyűjtött könyvek

Szívmelengető karácsonyi történet

Kibédi Péter
2023. december 24., vasárnap
Fotó: Szircsak Zoltan
Megérkeztek a kárpátaljai Karácsfalvára a Szegeden gyűjtött könyvek

A Mathias Corvinus Collegium szegedi képzési központja immár második alkalommal szervezte meg a Dómban a Mesebeli Karácsony Jótékonysági Koncertet. Az összegyűlt, több mint 1000 kötetet Asztalos Kata, a központ képviselet-vezetője adta december 19-én Karácsfalván, az óvoda és líceum számára.

Több, mint ezer kötet érkezett Szegedről (Fotó: MCC Szeged/Szircsak Zoltán)


 

"A kapott ajándéknak számunkra fontos üzenete van: tudjuk, hogy most sem vagyunk egyedül." 

- fogalmazott Tóth Jenő Atya, a Karácsfalvai Líceum intézményvezetője.

A líceum tanárai és diákjai fogadták Asztalos Katát és Dobsa-Németh Beátát, az MCC szegedi és beregszászi központjának vezetőit 2023. december 19-én, a könyvek ünnepélyes átadóján. A több, mint 1000 kötet a szegedi Dómban megrendezett Mesebeli Karácsony Jótékonysági Koncerten gyűlt össze.

 

 "Nagy örömet jelentett a számunkra, hogy az adakozók igényes, szép kötetekkel, értékes olvasmányokkal támogatták a kárpátaljai gyerekeket, így összesen 1060 szegedi könyvvel léphettük át a határt."

 - mondta el Aszalos Kata.

A mesekönyvek, ifjúsági regények, ismeretterjesztő albumok a legjobb helyre kerültek, hiszen nem csak a líceumos diákoknak, hanem a falu óvodásainak is nagy örömet szereztek.

Az MCC országhatároktól függetlenül, Kárpát-medence-szerte segítette idén is a rászorulókat. Az advent időszakában az intézmény több mint 1300 könyvet juttatott el Kárpátaljára, emellett mintegy 200 ajándékot és hozzávetőlegesen egy mázsányi élelmiszert gyűjtött, valamint két fiatal gyógykezelését is támogatta. Az MCC minden képzési központja – országhatáron belül és azon túl is - aktívan részt vett a karitatív akcióban.  


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.