Szeged

Rengeteg könyv érkezik Szegedről a kárpátaljai gyerekekhez

Rengeteg könyv érkezik Szegedről a kárpátaljai gyerekekhez

Kibédi Péter
2023. december 10., vasárnap
Rengeteg könyv érkezik Szegedről a kárpátaljai gyerekekhez

Kárpátaljai fiataloknak segít a szegedi MCC.

Megtelt a Dóm szombat este, ami azt is jelenti, hogy szép számmal gyűltek a könyvek is (Foró: SzegedMA)

 

A Mathias Corvinus Collegium szegedi képzési központja a hagyományokat tartva, idén is jótékonysági rendezvényt szervezett az ünnepek közeledtével. A "Mesebeli karácsony" program keretében koncertre várták a segíteni szándékozókat a Dómba. A belépő egy jó állapotban lévő  gyermek- vagy ifjúsági könyv volt. 

A kárpátaljai magyar oktatási intézményekben tanuló diákok nehéz helyzetben vannak, óriási hiányt szenvednek magyar nyelvű, értékes olvasmányokból. Miután a Dóm padsorai megteltek szombat este, egész biztos sokan jutnak majd magyar nyelvű könyvhöz. 

Sokan nem egyetlen könyvet hoztak, így, bár pontos adataink egyelőre nincsenek, mire a koncert elkezdődött több száz kötet gyűlt össze. A felajánlott könyveket Kárpátaljára, a Karácsfalvai Óvoda és Líceum könyvtárának juttatják majd el.   


Az ünnepi koncerten D. Szécsi Edit énekművész, Dóbisz Áron orgonaművész, Somogyi Kinga, az SZTE BBMK hegedű művész-mester szakos hallgatója, a Rekecsin Népzenei Együttes az SZTE BBMK Rézfúvós Quintett, az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája - Bárdos Kicsinyek Kórusa, az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája - Bartók Gyermekkar és Furulya kamara csoport, az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola Gyermekkara, az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola Vegyeskara lépett a közönség elé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.