Bulvár

Böllérnappal és ünnepi vetélkedőkkel érkezik a VIII. Szegedi Toros Pálinkafesztivál

Böllérnappal és ünnepi vetélkedőkkel érkezik a VIII. Szegedi Toros Pálinkafesztivál

2017. március 9., csütörtök
Böllérnappal és ünnepi vetélkedőkkel érkezik a VIII. Szegedi Toros Pálinkafesztivál
toros_palinkafesztival_2013_d 006

Nyolcadik alkalommal ad otthont a Széchenyi tér a Toros Pálinkafesztiválnak március 15-e és 19-e között.

A fesztivál szervezője 2017-ben is, ahogy a korábbiakban, a TISZA Expo Zrt. eseménymenedzsment csapata, akik számos szegedi rendezvénysorozat önálló, vagy társszervezői és legalább ugyanennyinek kivitelezői, de nem ismeretlenek programjaik az ország más nagyvárosaiban és külföldi eseményhelyszíneken sem. A több mint két évtizedes múltat maga mögött tudó szakmai stáb munkája kulturális, zenei fesztiválok és számos szakkiállítás létrejöttéhez járult hozzá, de igazi, szívbéli szakterületükké a kulináris események, gasztrokulturális fesztiválok, gasztropiacok váltak az elmúlt mintegy tíz évben – népszerűsítve ezzel az autentikus magyar gasztronómiát Magyarországon és Európában egyaránt. 2017-ben nyolcadik alkalommal ad otthont Szeged szíve, a Széchenyi tér a Toros Pálinkafesztiválnak, amely születésétől fogva a városi fesztiválszezon nyitóakkordja. Az eseményre tavaly is több mint száz kiállító akkreditálta magát: A hazai húsipari kistermelők, pálinkafőzdék és kézműves gasztronómiai különlegességek legjava lesz jelen a fesztiválon.

Program:

Szerda

Nemzeti ünnepre hangoló kézműves programok várják az óvodásokat és a kisiskolásokat. A további napokon is várja a Kézműves játszóház a gyerekeket, különböző kreatív malacos alkotási lehetőségekkel. Az óvodások tehetségkutatón mutatkozhatnak be a Nemzeti Ünneppel kapcsolatos műsorszámaikkal. Ezen a napon délután a szegedi egyetemistákat is bevonják az ünnepi hangulatba, nekik március tizenötödikéhez kapcsolódó játékos vetélkedőt szerveznek. A rendezvényre kilátogatók közönségfalon próbálhatják ki a graffiti különböző technikáit.

Csütörtök

Toros ételek csütörtökje: kedvező áron óriás adagok és kóstolók a nap megjelölt időpontjaiban, toros ételekhez kapcsolódó játékok és programok várhatóak. A szervezők ezen a napon színpadi fellépési lehetőséget biztosítanak a tehetséges szegedi fiataloknak, énekeseknek, zenekaroknak.

Péntek

Pálinka napja alkalmából felvonul a Magyar Pálinkalovagrend, valamint a hazai kisüzemi pálinkafőzdék bemutatkoznak és megválasztják a fesztivál pálinkáját. A fesztivál pénteki napján „Malacunk van” címmel jótékonysági gyűjtés szerveznek, négy szegedi és környékbeli neves kortárs művész (pl. Kovács Anikó, Marton Ákos) életnagyságú műgyanta malacokra fest a saját stílusában. Az ötödik malac pedig egy persely lesz, amelybe minden arra járó adakozhat. A Tisza Expo Zrt. minden 2017-es saját szervezésű rendezvényére magával viszi majd a malacokat. A perselyt karácsony előtt törnénk fel egy jótékonysági bálon, ahol a megfestett malacok is árverésre kerülnek. A befolyt összeget jótékony célra adományozzák. Az este sztárfellépője a Balkan Fanatik.

Szombat

A hagyományos böllérnap: Családi, baráti és munkahelyi csapatok komatálainak versengése a Böllérkupáért. A zsűriben

Sági Szilárddal

. Törpemalac és törpekecske simogató várja majd a gyerekeket és állatbarát felnőtteket, este pedig az Útközband szórakoztatja a közönséget.

Vasárnap

A családi gasztrovasárnap keretein belül káposztafőző verseny lesz Sági Szilárddal, valamint amerikai autós találkozó várja az autók szerelmeseit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.