Bulvár

Vádat emeltek a makói idős nénit kirabolni szándékozó férfival szemben

Vádat emeltek a makói idős nénit kirabolni szándékozó férfival szemben

2016. augusztus 17., szerda
Vádat emeltek a makói idős nénit kirabolni szándékozó férfival szemben

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki idén februárban próbált meg kirabolni egy időskorú sértettet súlyos sérüléseket is okozva neki - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott február 6-án délután közlekedett Makón, a belterületen, kerékpárral, majd megállt a szintén kerékpárral közlekedő 83 éves sértett mellett. A sértett a táskáját a kerékpár kormányának bal oldalára rakta úgy, hogy a táskapántját feltekerte a kormányra. A vádlott, amikor a sértett mellé ért a táska felé nyúlt, ezt észlelte a sértett és kézzel megfogta azt. Ennek ellenére a vádlott egy erőteljes rántással megkísérelte a táskát elvenni a sértettől, azonban ez nem sikerült, de a sértett a rántás következtében a kerékpárjával együtt az útra esett. A sértett a vádlott magatartása következtében kéztörést, valamint a testén több helyén horzsolásos sérüléseket szenvedett el, amelyek gyógytartama 8 napon belüli, míg a törés mintegy 5 héten belül gyógyult meg. Az ügyészség vádlottat a bűncselekmény felismerésére, vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérletével, valamint minősített súlyos testi sértés bűntettével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő, egyébként a bűncselekményt feltételes szabadságra bocsátás hatálya alatt elkövető és így különös visszaeső vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.